WTA
Θα παίξει στα ημιτελικά η Osaka

 
Θα παίξει στα ημιτελικά η Osaka
Θα παίξει στα ημιτελικά η Osaka
tennisnews team Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 - 19:10

H Naomi Osaka, η οποία κατάφερε με την κίνησή της να ακουστεί η φωνή της και να αναβληθεί όλο το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του Western & Southern Open, συμφώνησε να αγωνιστεί στον αυριανό ημιτελικό.

Η Osaka, ακολουθώντας την κίνηση των NBAers να μην κατεβούν στους χθεσινούς αγώνες των πλέι οφ, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης πως δεν θα αγωνιστεί στον ημιτελικό της με την Elise Mertens, για το Western & Southern Open.

Η κίνησή της όχι απλά έγινε αποδεκτή, αλλά κατάφερε και να μην βγει εκτός τουρνουά, καθώς οι διοργανωτές της ζήτησαν να παραμείνει στο ταμπλό και στηρίζοντας τον αγώνα της, ανέβαλλαν όλους τους ημιτελικούς για την Παρασκευή. Με νέα της ανακοίνωση, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τη USTA και με τη WTA, η Osaka είπε πως σκοπεύει να αγωνιστεί αύριο στα ημιτελικά.

"Όπως ξέρετε, απέσυρα τη συμμετοχή μου από το τουρνουά χθες, για να διαμαρτυρηθώ για τη φυλετική ανισότητα και τη συνεχή αστυνομική βία. Ήμουν και είμαι έτοιμη να δώσω το ματς στην αντίπαλή μου. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση και μια μεγάλη συζήτηση που είχα με τη WTA και τη USTA, δέχτηκα το αίτημά τους να παίξω την Παρασκευή. Μου προσέφεραν να αναβάλλουν όλα τα παιχνίδια μέχρ ιτην Παρασκευή και αυτό για μένα φέρνει πολύ περισσότερη προσοχή στο κίνημα. Θέλω να ευχαριστήσω τη WTA και το τουρνουά για τη στήριξή τους", ανέφερε η Osaka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots