ATP
Νέο "στοπ" από τον Raonic για τον Στέφανο (vids)

 
Νέο "στοπ" από τον Raonic για τον Στέφανο (vids)
Νέο "στοπ" από τον Raonic για τον Στέφανο (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 - 21:46

Για 2η φορά μέσα στη χρονιά, ο Milos Raonic αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ολοκλήρωσε την πορεία του στα ημιτελικά του Cincinnati Masters. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Milos Raonic για 2η φορά στο 2020, καθώς θυμίζουμε πως ο Καναδός τον είχε σταματήσει και στο Australian Open τον Ιανουάριο.

Στα ημιτελικά του Western & Southern Open στη Νέα Υόρκη, ο Raonic πήρε τη νίκη επί του Τσιτσιπά με 7-6 (5), 6-3 και εξασφάλισε την πρώτη του παρουσία σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης από τον Μάρτιο του 2016.

Ο Raonic έκανε έναν φανταστικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 28 winners και 16 αβίαστα λάθη. Ο Στέφανος, είχε απολογισμό 17 winners και 11 αβίαστα λάθη.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ευκαιρίες για να το κερδίσει. Δημιούργησε το πρώτο break point της αναμέτρησης στο πολύ κρίσιμο 12o game, που ήταν και set point, αλλά έκανε ένα από τα λίγα του αβίαστα λάθη σ' αυτόν τον πόντο και ο Raonic έμεινε "ζωντανός".

Λίγο αργότερα ο Στεφ προηγήθηκε και με 2-0 στο tie-break, αλλά ο Καναδός πήρε αμέσως πίσω το mini-break και με ένα εκπληκτικό τελείωμα με το forehand του έκανε ακόμα ένα mini-break, στο πολύ καθοριστικό σημείο που είχε set point, για να κερδίσει το tie-break με 7-5.

Ο Στέφανος, ο οποίος κέρδισε έναν περισσότερο πόντο από τον Raonic στο 1ο σετ, φάνηκε αποδιοργανωμένος μετά απ' αυτή την εξέλιξη. Η απόδοσή του έπεσε στο 2ο σετ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο πολύ καλός Raonic, που έκανε το μοναδικό break του αγώνα στο 4ο game για να προηγηθεί με 3-1 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, "σφραγίζοντας" την πρόκριση έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά στο ματς.

Ο Raonic, που σήμερα είχε 12 άσους, έχει κερδίσει και τις 2 συναντήσεις του με τον Τσιτσιπά, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ. Με τη σημερινή του νίκη, προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, στα τελευταία 4 χρόνια.

Συνολικά, θα αγωνιστεί για 4η φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο του, αφού και στους 3 προηγούμενους δεν κατάφερε να κερδίσει. Θα μάθει τον αντίπαλό του όταν ολοκληρωθεί ο αγώνας του Novak Djokovic με τον Roberto Bautista Agut.

Ο Στέφανος από την πλευρά του, μετά από ένα καλό comeback στο tour, με 3 νίκες και μια πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Σινσινάτι, θα μείνει βεβαίως στο "bubble" της Νέας Υόρκης, όπου τη Δευτέρα ξεκινάει το US Open. Στον 1ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam, o Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Albert Ramos Vinolas.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots