WTA
Στο πλευρό των NBAers η Osaka - δεν θα παίξει αύριο

 
Στο πλευρό των NBAers η Osaka - δεν θα παίξει αύριο
Στο πλευρό των NBAers η Osaka - δεν θα παίξει αύριο
tennisnews team Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 - 4:24

Η Naomi Osaka εξέφρασε εμπράκτως τη στήριξή της στους NBAers και στον αγώνα κατά των διακρίσεων και της αστυνομικής βίας, ανακοινώνοντας πως δεν θα κατεβεί στον αυριανό της αγώνα για τα ημιτελικά του Western & Southern Open.

Πριν από λίγες ώρες, οι Milwaukee Bucks των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αγώνα τους με τους Orlando Magic για τα πλέι οφ του NBA, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στο Wisconsin και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες ομάδες τους ακολούθησαν σε ένα γενικό μποϊκοτάζ των πλέι οφ, που είναι πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα.

Η Naomi Osaka, που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση ως μαύρη αθλήτρια σε όλα τα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών, ενώ συμμετείχε και σε ειρηνικές διαδηλώσεις, έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν φοβάται να ρισκάρει και να ξεβολευτεί, προκειμένου να κάνει κάτι ουσιαστικό στον αγώνα για την αλλαγή.

Γι' αυτό και αποφάσισε να στηρίξει τον αγώνα των NBAers εμπράκτως, κάνοντας και εκείνη μποϊκοτάζ από το Western & Southern Open. Όπως ενημέρωσε σε ανακοίνωσή της, δεν θα κατέβει στον αγώνα της με την Elise Mertens αύριο, για τα ημιτελικά του Western & Southern Open. Παραμένει άγνωστο το τι θα κάνει η 23χρονη τενίστρια με το US Open, το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα. 

"Όπως πολλοί γνωρίζετε ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας μου για τα ημιτελικά αύριο. Ωστόσο, εκτός από αθλήτρια, πάνω απ' όλα είμαι μια μαύρη γυναίκα. Και ως μαύρη γυναίκα, νιώθω πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα που χρειάζονται την προσοχή μας, από το να με δείτε να παίζω τένις.

Δεν περιμένω να συμβεί κάτι δραστικό επειδή δεν θα παίξω, αλλά αν μπορέσω να φέρω τη συζήτηση στο τραπέζι σε ένα άθλημα που μονοπωλείται από λευκούς, θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το να παρακολουθούμε τη γενοκτονία των μαύρων ανθρώπων από την αστυνομία ειλικρινά με κάνει να αρρωσταίνω. Είμαι εξαντλημένη με όλα αυτά τα νέα hashtag κάθε λίγες ημέρες και πάρα πολύ κουρασμένη που κάνω την ίδια συζήτηση ξανά και ξανά. Θα είναι άραγε ποτέ αρκετά; #JacobBlake, #BreonnaTaylor, #ElijahMcClain, #GeorgeFloyd."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots