ATP
Nadal: "Αυτή τη στιγμή δεν θα ταξίδευα στη Νέα Υόρκη"

 
Nadal: "Αυτή τη στιγμή δεν θα ταξίδευα στη Νέα Υόρκη"
Nadal: "Αυτή τη στιγμή δεν θα ταξίδευα στη Νέα Υόρκη"
tennisnews team Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 - 15:28

Σε μια νέα του συνέντευξη, ο Rafael Nadal σχολίασε τα γεγονότα που διαδέχτηκαν τη δολοφονία του George Floyd στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μίλησε και για την επάνοδο του tour στον καιρό της πανδημίας, λέγοντας πως αν το US Open γινόταν αυτό το μήνα, δεν θα ρίσκαρε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Σε 2 περίπου μήνες θα ξεκινήσει το tour, αν δεν επεκταθεί περισσότερο η αναστολή του. Ο Nadal αποκάλυψε πως σήμερα δε θα τολμούσε να ταξιδέψει στην Αμερική, αλλά ευελπιστεί ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν έως το ξεκίνημα της αμερικανικής hard court season και πως η USTA, αλλά και η FFT αργότερα για το Roland Garros, θα πάρουν όλες τις σωστές αποφάσεις.

"Δεν είναι και η ιδανικότερη συνθήκη. Αν με ρωτούσατε σήμερα, δεν θα πήγαινα στη Νέα Υόρκη. Αλλά σε δυο μήνες που είναι το τουρνουά δεν ξέρω πως θα είναι η κατάσταση. Ας ελπίσουμε πως όλα θα γίνουν σωστά, για να διασφαλιστεί η υγεία όλων. Η USTA θέλει ένα ασφαλές τουρνουά και το ίδιο ισχύει και για τη γαλλική ομοσπονδία. Είμαι αισιόδοξος πως θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις και πως θα γίνουν όλα με μεγάλη ασφάλεια. Αν όχι, δεν θα έχει νόημα. Πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, να είμαστε ένα καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Το να κάνεις ένα τουρνουά για το οποίο χρειάζονται 600-700 εργαζόμενοι, είναι κάτι πολύ μεγάλο και δύσκολο", ανέφερε ο Nadal, σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε μέσα από το Zoom.

Αυτή την περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει αναταραχή, που ξεκίνησε από τη δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία της Μινεάπολις. Ο Nadal πήρε ήδη θέση συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία "Blackout Tuesday" την Τρίτη, ενώ σχολίασε και τα τελευταία γεγονότα, με όλες τις λεηλασίες που έγιναν σε πολλές πόλεις.

"Όλοι οι άνθρωποι που θέλουμε έναν ειρηνικό και καλό κόσμο, είμαστε ενάντια στον ρατσισμό, στη φτώχεια και σε όλα τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν σ' αυτό τον κόσμο πολύ πιο συχνά απ' όσο θα θέλαμε. Αλλά όταν βλέπουμε και όλες αυτές τις καταστροφές στους δρόμους, νομίζω πως δεν είναι το καλό παράδειγμα για να διαμαρτυρηθούμε. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Πιστεύω στους ανθρώπους και πραγματικά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να επιλύσουμε τα ζητήματα. Όλα χρειάζονται χρόνο. Όλες οι βελτιώσεις στην ιστορία χρειάστηκαν χρόνο, αλλά πλησιάζουμε εκεί. Στο να ισχύουν για όλους το ίδιο, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες, ίδια δικαιώματα."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots