Τσιτσιπάς: "Ο Nadal έχει φέρει το τένις στο χώμα σε άλλο επίπεδο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ο Nadal έχει φέρει το τένις στο χώμα σε άλλο επίπεδο" (vid)
tn team Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 - 10:55

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την πρώτη του νίκη στο Roland Garros, τον επόμενο αντίπαλό του και τον Rafael Nadal, τον οποίο θαυμάζει πολύ, ειδικότερα για το τένις που έχει παίξει στο χώμα.

"Έδειξα πολύ καλύτερο τένις στο 2ο και στο 3ο σετ. Το 1ο σετ ήταν μια μεγάλη μάχη, υπήρχε πίεση, ήρθαμε και οι δυο αντιμέτωποι με set points. Έπρεπε να βρω τρόπο να τα σώσω. Νομίζω βιάστηκε λίγο παραπάνω από μένα, ήταν κάτι που πρόσεξα τη συγκεκριμένη στιγμή. Με το που πήρα το προβάδισμα και πήρα το 1ο σετ, το χέρι μου ελευθερώθηκε και πήρα μια ανάσα. Δεν μου φάνηκε ο αγώνας τόσο βουνό όσο στην αρχή", είπε στη συνέντευξή του στο Eurosport στα ελληνικά ο Τσιτσιπάς, αναφερόμενος στη νίκη του με 3-0 σετ επί του Marton Fucsovics.

Στον 2ο γύρο του Roland Garros, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Daniel Altmaier. Έναν παίκτη που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο tour, τον γνωρίζει όμως από τα χρόνια των juniors: "Αύριο έχω την ευκαιρία να κάνω προπόνηση και να δουλέψω σε κάποια πράγματα, ώστε να αντιμετωπίσω αυτόν τον αντίπαλο με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται. Τον γνωρίζω γιατί παίξαμε μαζί στις μικρότερες κατηγορίες juniors, οπότε ξέρω πως παίζει. Έχει επίσης ρεβέρ με ένα χέρι, μάχεται και παίζει σχετικά μακριά από το γήπεδο. Έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί να παίξει με πολύ spin, παίρνει το χρόνο του και παίζει βαθιά. Η αυριανή προπόνηση θα είναι σημαντική για να χτίσω πάνω σ' αυτό και να βρω με ποια ακριβώς τακτική θα τον αντιμετωπίσω. Είναι καλός αντίπαλος για 2ο γύρο και θα πρέπει να βρω την ηρεμία μου και τις ρουτίνες μου που θα είναι σημαντικές μέσα στον αγώνα, θα μου δώσουν πόντους και games που ψάχνω και μέσα απ' αυτό να βρω λύσεις και τι δουλεύει καλύτερα."

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον Rafael Nadal, που φέτος διανύει πιθανώς την τελευταία του σεζόν στο tour: "Ο Rafa για εμένα αποτελεί ίνδαλμα στις χωμάτινες επιφάνειες. Η αγωνιστικότητά του και η κυριαρχία που έχει επιβάλλει στο tour τα τελευταία χρόνια είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Έχει φέρει το τένις στο χώμα σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Ένα επίπεδο που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν πριν έρθει και ξαφνικά αρχίσει να κατακτά τα πάντα. Δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση του πως παίζεται το τένις στο χώμα και πραγματικά με εμπνέει, ώστε να προσπαθήσω και γω με τον δικό μου τρόπο να πάρω κάποια στοιχεία από το παιχνίδι του και να τα βάλω στο δικό μου. Πραγματικά έχει βρει όλα τα patterns και όλες τις τακτικές που βοηθάνε και ειδικά κάποιον αριστερόχειρα. Τις έχει επιβάλλει και αυτός είναι ο λόγος που έχει κερδίσει το Roland Garros τόσες πολλές φορές. Τον θαυμάζω πάρα πολύ και νιώθω ότι μπορώ να μάθω πολλά από το παιχνίδι του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots