WTA
H WTA αλλάζει επίσης το σύστημα βαθμολόγησης

 
H WTA αλλάζει επίσης το σύστημα βαθμολόγησης
H WTA αλλάζει επίσης το σύστημα βαθμολόγησης
tennisnews team Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 8:51

Η WTA υιοθετεί τις αλλαγές που έκανε η ΑΤΡ στο σύστημα βαθμολόγησης για το υπόλοιπο του 2020 (τουλάχιστον), προκειμένου να βοηθήσει τις παίκτριες να μη χάσουν τους βαθμούς που έχουν κερδίσει κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.

Όπως έκανε και η ΑΤΡ πριν από λίγες ημέρες, η WTA ανακοίνωσε πως αλλάζει το σύστημα βαθμολόγησης για την επανέναρξη του tour και οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2020, ενδεχομένως και για περισσότερο καιρό, αν η κρίση της πανδημίας επηρεάσει το tour και το 2021 και προκαλέσει νέα αναστολή.

Υπό το νέο σύστημα, οι παίκτριες θα κρατήσουν τους βαθμούς που έχουν κερδίσει για τα καλύτερα 16 τουρνουά τους στα μονά και τα 11 καλύτερα στα διπλά, από τον Μάρτιο του 2019 έως και τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή για μια περίοδο 22 μηνών.

Φυσικά οι παίκτριες δεν μπορούν να κρατήσουν βαθμούς από το ίδιο τουρνουά, μπορούν όμως να κρατήσουν την καλύτερη πορεία τους από ένα συγκεκριμένο τουρνουά στο οποίο θα αγωνιστούν δυο φορές σε αυτή την περίοδο 22 μηνών, ενώ αν επιλέξουν να αποφύγουν κάποια τουρνουά στο δεύτερο μισό του 2020 εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα χάσουν τους βαθμούς που θα υπερασπιζόντουσαν σε αυτό.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots