WTA
4 χρόνια αποκλεισμού για Αμερικανίδα τενίστρια

 
Ashley Kratzer
Ashley Kratzer
tennisnews team Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 12:07

Η 21χρονη Ashley Kratzer, η οποία έχει φτάσει έως το Νο.200 της παγκόσμιας κατάταξης, τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμού, καθώς βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. Αίσθηση προκάλεσε η δικαιολογία της Αμερικανίδας, που είπε ότι της έδωσε την ουσία ένας άγνωστος σε μορφή κρέμας και εκείνη τη χρησιμοποίησε!

Η Ashley Kratzer υποβλήθηκε σε ντόπινγκ τεστ στις 27 Ιανουαρίου του 2020, στο τουρνουά της WTA στο Newport Beach. Τα αποτελέσματα του τεστ, έδειξαν πως είχε καταναλώσει την απαγορευμένη ουσία GHRP-6.

Χθες ανακοινώθηκε και η τιμωρία της από την ITF, που είναι 4 χρόνια αποκλεισμού από τη δράση. Η τιμωρία πάρθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία στις 18 Μαρτίου και τέθηκε σε εφαρμογή 10 ημέρες αργότερα, επομένως θα της επιτραπεί να αγωνιστεί ξανά στις 28 Μαρτίου 2024.

Αίσθηση προκάλεσε η απολογία της Αμερικανίδας παίκτριας, που υποστήριξε ότι ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ουσία τον Απρίλιο του 2019, όταν έπαιξε σε ένα τουρνουά στο Anning της Κίνας. Όπως είπε, δεν είχε τη δυνατότητα να έχει μαζί της τον προπονητή της και συνάντησε εκεί έναν προπονητή της ομοσπονδίας, τον οποίο έλεγαν Zhang (δε γνώριζε το επίθετό του) και της έδωσε μια κρέμα χωρίς ετικέτα, που από τα λίγα αγγλικά που ήξερε κατάλαβε ότι ήταν αντιβακτηριδιακή. Τη χρησιμοποίησε και επειδή τη βοηθούσε με τις φουσκάλες συνέχισε να τη χρησιμοποιεί παρόλο που δε γνώριζε τι περιείχε και την πήρε μαζί της και στην επιστροφή για την Αμερική!

H Kratzer, η οποία έφτασε στο Νο.200 της παγκόσμιας κατάταξης τον Αύγουστο του 2018, στην ηλικία των 19 ετών, έχει κερδίσει 139.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα στην καριέρα της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots