WTA
Sharapova: "Γι' αυτό σταμάτησα το τένις"

 
Maria Sharapova
Maria Sharapova Φωτογραφία: Instagram (@mariasharapova)
tennisnews team Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 - 13:31

H Maria Sharapova αποκάλυψε το λόγο που την οδήγησε στην απόφαση να "κρεμάσει" τη ρακέτα της.

Με ειλικρίνεια και ευθύτητα, η Maria Sharapova εξήγησε στη συνέντευξή της για το περιοδικό Inc., πως η απόφαση να σταματήσει υπήρχε στο μυαλό της καιρό, καθώς τον τελευταίο καιρό στο tour, το τένις δεν ήταν το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή της.

"Ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου για αρκετό καιρό, πριν τελικά το πάρω απόφαση. Γνωρίζω καλά το σώμα μου και τις δυνατότητές μου. Καλύτερα απ' οποιονδήποτε άλλον, προφανώς. Συζητώ με πολλούς ανθρώπους που μου δίνουν συμβουλές, αλλά η τελική απόφαση πρέπει πάντα να λαμβάνεται ατομικά.

Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να σταματήσω, τη στιγμή που έχασα τη δίψα μου για ανταγωνισμό, για να αγωνίζομαι και για να κερδίζω. Και αυτό δεν επανέρχεται. Συνειδηοποίησα πως ήμουν περισσότερο χαρούμενη κάνοντας άλλα πράγματα εκείνη την περίοδο."

Η 33χρονη Ρωσίδα, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες τενίστριες της εποχής της, αλλά και όλων των εποχών, καθώς είναι μια από τις 10 παίκτριες που έχουν κερδίσει όλα τα Grand Slam από μια φορά τουλάχιστον. Κατέκτησε 5 Grand Slam τίτλους στην καριέρα της, μια φορά το WTA Finals, ενώ ήταν και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 21 εβδομάδες.

Από το 2016 και έπειτα, όταν ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, η καριέρα της δεν επανήλθε ποτέ στα καλύτερά της επίπεδα. Αρχικά συμπλήρωσε την ποινή των 15 μηνών απουσίας από τα τουρνουά, ενώ αργότερα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο, φτάνοντας μόνο σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, στο Roland Garros το 2018.

Το 2020 η σεζόν της ξεκίνησε με διαδοχικές ήττες στα τουρνουά της Αυστραλίας, σε Μπρίσμπεϊν και Μελβούρνη. Το Australian Open, όπου είχε ηττηθεί από την Donna Vekic, έμελλε να είναι και το τελευταίο τουρνουά της επαγγελματικής καριέρας της, αφού στο τέλος του Φεβρουαρίου ανακοίνωσε πως δεν θα επέστρεφε στη δράση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots