WTA
BREAKING: Το πρόγραμμα της WTA ως τον Ιούλιο

 
BREAKING: Το πρόγραμμα της WTA ως τον Ιούλιο
tennisnews team Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 - 18:09

Η WTA ανακοίνωσε το πρόγραμμά της έως και το τέλος του Wimbledon!

H WTA είχε μείνει λίγο πίσω στην ανακοίνωση του προγράμματος του 2021, έχοντας ενημερώσει μόνο για τις πρώτες 7 εβδομάδες της σεζόν, την ώρα που η ATP έχει δημοσιεύσει το πρώτο τέταρτο της χρονιάς, δηλαδή το πρόγραμμα για Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Η WTA ωστόσο επανήλθε με μια μεγάλη ανακοίνωση σήμερα, δημοσιεύοντας επίσημα το πρόγραμμα της σεζόν έως και τα μέσα Ιουλίου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το Wimbledon. Δημοσίευσε δηλαδή ουσιαστικά το πρόγραμμα για το πρώτο μέρος της σεζόν, καθώς και για τη χωμάτινη και τη χορτάρινη σεζόν.

Τo Indian Wells, το σημαντικότερο τουρνουά του πρώτου μισού της χρονιάς που έχει αναβληθεί, δεν υπάρχει στο πρόγραμμα, που σημαίνει πως βρίσκεται σε αναζήτηση ημερομηνιών για το δεύτερο μισό της χρονιάς, ίσως μαζί με τα υπόλοιπα αμερικανικά τουρνουά, πριν το US Open.

Μετά το Μαϊάμι, που όπως και στους άνδρες θα αρχίσει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, θα ακολουθήσει μια μεγάλη χωμάτινη σεζόν 9 εβδομάδων, με σημαντικότερους σταθμούς τη Μαδρίτη (που θα είναι τουρνουά 2 εβδομάδων από φέτος), τη Ρώμη και το Παρίσι (Roland Garros). Σ' αυτή την περίοδο θα γίνει και η αξιοσημείωτη επιστροφή του τένις στην Κίνα, μετά από 1,5 περίπου χρόνο, για το τουρνουά του Anning.

Στις 7 Ιουνίου ξεκινάει η σεζόν του γρασιδιού, που θα διαρκέσει 5 εβδομάδες συνολικά, με 2 500άρια τουρνουά, 4 250άρια και φυσικά το Wimbledon, που θα ολοκληρώσει το κομμάτι αυτό της σεζόν στις 11 Ιουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots