WTA
Γραμματικοπούλου: "Ήταν πολύ ωραία που είχαμε 3 Ελληνίδες στο ταμπλό - στόχος το Top150"

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου Φωτογραφία: Instagram (@valentini.gr)
tennisnews team Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 - 14:06

Για πρώτη φορά στα χρονικά, τρεις Ελληνίδες παίκτριες αγωνίστηκαν στο κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης στο Άμπου Ντάμπι. Μια απ' αυτές ήταν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία μίλησε στο tennisnews.gr για τη σπουδαία εμπειρία της, αλλά και τους στόχους της για τη συνέχεια.

"Ήταν πολύ ωραία που είχαμε στο ταμπλό τρεις Ελληνίδες. Αυτό μας δίνει πολλή ενέργεια και χαρά ότι κάνουμε κάτι καλό και ότι μπορούμε", είπε η Βαλεντίνη στο tennisnews.gr.

"Αυτή τη χρονιά δεν μπήκα στο Australian Open και ήμουν πολύ χαρούμενη που μπορούσα να παίξω WTA στο Άμπου Ντάμπι. Έπαιξα με καλές παίκτριες που μου δίνουν καλή εμπειρία και που με κάνουν να βελτιώνομαι, γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενη."

Στον αγώνα της για το κυρίως ταμπλό, η Βαλεντίνη αντιμετώπισε την πολύ έμπειρη Alize Cornet, παίζοντας τένις σε υψηλό επίπεδο και έχοντας χαμένες ευκαιρίες, ειδικά στο 2ο σετ, για να τα πάει ακόμα καλύτερα.

"Σήμερα έπαιξα σε αρκετά καλό επίπεδο, με πολύ κλειστά games που δεν μπόρεσα να κλείσω. Ακόμα δεν βρίσκομαι στο καλύτερό μου επίπεδο. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, πιστεύω πως με καλή ψυχολογία και δουλειά θα το βρω. Νιώθω πολύ καλά για την καινούργια σεζόν, ελπίζω και εύχομαι πως θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε στα τουρνουά, λόγω και του Covid."

Επόμενος σταθμός για την 23χρονη Ελληνίδα θα είναι το Αμβούργο και το τουρνουά των 25.000 δολαρίων που θα γίνει εκεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αργότερα ίσως δούμε ξανά τη Βαλεντίνη σε τουρνουά της WTA, με μεγάλο στόχο να επιστρέψει στο Top 200, αλλά και να μπει για πρώτη φορά στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Τώρα πηγαίνω στη Γερμανία στο ITF, μετά δεν έχει τουρνουά και αργότερα θα περιμένω να δω αν θα μπω στα WTA της Λυών και της Αγίας Πετρούπολης.

Στόχος μου είναι πρώτα να βρω ρυθμό και να μπω στις πρώτες 150. Να καταφέρω να μπω στο main draw σε Grand Slam, στο Roland Garros αλλά και στα άλλα, και να ξαναπαίξω στο Australian Open. Έχουμε πολλούς Έλληνες εκεί που μας υποστηρίζουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots