WTA
Αποχαιρετά το τένις η Strycova

 
Barbora Strycova
Barbora Strycova Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 - 21:19

H Barbora Strycova, λίγες εβδομάδες αφού αποκάλυψε πως είναι έγκυος, ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής της καριέρας.

"Όπως ίσως έχετε ακούσει, ανακοίνωσα το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας στο τένις σήμερα. Νιώθω περίεργα. Μέχρι τώρα, ο κόσμος του τένις ήταν ο μόνος που ήξερα. Πάντα είχα τεράστια αγάπη γι' αυτό το φοβερό άθλημα. Ακόμα και τις φορές που πόνεσα, δάκρυσα, το απαρνήθηκα ή ίδρωσα. Όλες οι σπουδαίες στιγμές και οι νίκες που έκανα τα άξιζαν όλα! Ποτέ δεν σχεδίασα να τερματίσω την καριέρα μου κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, ωστόσο κάποιες στιγμές στη ζωή απλά δεν γίνεται να τις προγραμματίσεις και είμαι πολύ ενθουσιασμένη με το νέο μου ρόλο ως μαμά. Δεν σημαίνει και πως έχω αποδεχτεί όμως το γεγονός ότι έπαιξα τον τελευταίο μου αγώνα χωρίς κόσμο. Θα παίξω ακόμα έναν τελευταίο αγώνα μπροστά σε κόσμο, όποτε αυτό είναι εφικτό. Για να σας αποχαιρετήσω όπως πρέπει", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Strycova.  

Η 35χρονη Τσέχα πέτυχε περισσότερες από 500 tour-level νίκες στην καριέρα της, σε μονά (564-411) και διπλά (507-261), σε έναν πολύ εντυπωσιακό απολογισμό. Στα μονά κατέκτησε 2 τίτλους WTA, στο Κεμπέκ του Καναδά το 2011 και στο Linz της Αυστρίας το 2017. Έφτασε έως το Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon το 2019.

Στα διπλά είχε ακόμα σπουδαιότερη καριέρα, κερδίζοντας 31 τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Wimbledon το 2019, ενώ έφτασε και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από αυτό. Κέρδισε επίσης ένα χάλκινο μετάλλιο στα διπλά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Τέλος, έχει πετύχει 22 νίκες σε 33 αναμετρήσεις στo Fed Cup και έχει αναδειχθεί 6 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Τσεχία, το 2011, το 2012, το 2014, το 2015, το 2016 και το 2018.

Νωρίτερα φέτος, την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, είχε ανακοινώσει πως είναι έγκυος μέσα από τα social media.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barbora Strycova? (@barborastrycova)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots