WTA
"Άγγιξε" πολύ μεγάλη νίκη η Γραμματικοπούλου (vids)

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Jan Pieter Schade
tn team Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 - 13:45

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της WTA διοργάνωσης της Λωζάνης και έφτασε πάρα πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στο Νο.87 του κόσμου, Jasmine Paolini, έχασε όμως διπλό match point και τελικά "λύγισε" από την Ιταλίδα, μένοντας εκτός 16άδας στο Ladies Open Lausanne.

Μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, στην αναμέτρησή της με την Jasmine Paolini για τον 1ο γύρο του Ladies Open Lausanne.

Συγκεκριμένα η 24χρονη Ελληνίδα προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του WTA 250 τουρνουά της Λωζάνης τη Δευτέρα, ενώ σήμερα ανέτρεψε το 0-1 σετ και προηγήθηκε με 5-2 στο 3ο σετ της Paolini, έχοντας μάλιστα και διπλό match point στο 2-5, 15-40, για να τελειώσει το ματς με ένα double break στο 8ο game.

Η 25χρονη Ιταλίδα, που παίζει πολύ καλά στις χωμάτινες επιφάνειες, δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να ανταπεξέλθει στο διπλό match point και αργότερα να ανατρέψει εντελώς την κατάσταση, για να πάρει τελικά τη νίκη με 6-3, 4-6, 7-5.

Ήταν πάντως μια πολύ σκληρή μάχη, με τη Βαλεντίνη να παλεύει και αργότερα, όταν έχασε το προβάδισμά της. Έφτασε σε 2 περιπτώσεις 2 πόντους μακριά από τη νίκη στο 10ο game, ενώ έσβησε ένα match point όταν έμεινε πίσω με 6-5 στο σερβίς της Ιταλίδας, δεν απέφυγε τελικά όμως την ήττα, που ήρθε έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά αγώνα.

Η Paolini, η οποία βρίσκεται στο Νο.7 του ταμπλό της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τη Ρωσίδα Natalia Vikhlyantseva.

Η Βαλεντίνη, που έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στο μονό και κέρδισε στα προκριματικά την Τσέχα Jesika Maleckova με 6-3, 6-7 (1), 6-2, θα παίξει και στο διπλό της WTA διοργάνωσης, αργότερα σήμερα. Στην πρεμιέρα της, μαζί με τη συμπαίκτριά της από τη Νορβηγία Ulrikke Eikeri, θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Elixane Lechemia και την Αμερικανίδα Ingrid Neel.

Μερικοί από τους καλύτερους πόντους της Βαλεντίνης στον αγώνα με την Paolini:

 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots