WTA
Τίτλοι τέλους για την Bacsinszky

 
Timea Bacsinszky
Timea Bacsinszky © Jimmie48
tn team Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 13:45

H Timea Bacsinszky "κρέμασε" τη ρακέτα της μέσα από ένα συναισθηματικά φορτισμένο γράμμα προς το αγαπημένο της άθλημα.

Η δημοσίευση της Bacsinszky:

"Ως μικρό κορίτσι, ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι θα πετύχαινα τόσα πολλά όμορφα πράγματα μέσα από εσένα, ότι θα βίωνα τόσα πολλά συναισθήματα, ότι θα μάθαινα τόσα πολλά, ειδικά για τον εαυτό μου, αλλά και για τον κόσμο επίσης. Ήσουν το πιο όμορφο σχολείο για τη ζωή και δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά γι' αυτό. 18 πανέμορφα χρόνια τα οποία αφιέρωσα σε σένα. Τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσω σελίδα, να γράψω νέες σελίδες και ελπίζω να είναι το ίδιο έντονες. Σε ευχαριστώ για τις δύσκολες στιγμές, τα χαμόγελα, τα δάκρυα, τις αμφιβολίες και πάνω απ' όλα τα διδάγματα που μου μετέφερες. Είμαι πολύ περήφανη για όλα όσα πέτυχα μαζί σου.  

Ευχαριστώ επίσης και όλους τους ανθρώπους που ήταν μέρος του ταξιδιού μου όλα αυτά τα χρόνια, από τους κοντινότερους στους μακρινότερους, ξεκινώντας από τη μαμά μου, την οικογένεια και τους φίλους μου, τους Alex, Erfan, Dim, Beni, Vincent, Andreas, την ιατρική μου ομάδα, το τένις της Ελβετίας, τη Swiss Olympic, την ομάδα μου στο Fed Cup, τη WTA, τους παρτενέρ μου και τους χορηγούς μου, τα κλαμπ μου και φυσικά όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν εδώ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με μεγάλη επιρροή και αγάπη. Χωρίς εσάς, ποτέ δεν θα πίστευα στα όνειρά μου και συνεπώς δεν θα ωθούσα τον εαυτό μου στα όρια. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Αποσύρομαι από τον επαγγελματικό αθλητισμό σήμερα, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω τις σπίθες που είχα στα μάτια μου."

Η Bacsinszky είχε μια καταπληκτική τριετία, από το 2015 μέχρι το 2017, στην οποία - ενώ προηγουμένως σε 10 χρόνια επαγγελματικής καριέρας δεν είχε προκριθεί σε δεύτερη εβδομάδα Grand Slam διοργάνωσης - κατάφερε να προκριθεί σε 2 ημιτελικούς στο Roland Garros (2015, 2017), στα προημιτελικά το 2016 και στα προημιτελικά του Wimbledon το 2015.

Κέρδισε 4 τίτλους WTA στην καριέρα της, στο Λουξεμβούργο το 2009, στο Ακαπούλκο το 2015, στο Μοντερρέι το 2015 και στο Ραμπάτ το 2016, ενώ τον Μάιο του 2016 βρέθηκε και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας έως το Νο.9.

Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ενώ αργότερα ήρθε και η πανδημία, με αποτέλεσμα να μη δώσει κανέναν αγώνα το 2020 και το 2021. Η τελευταία της αναμέτρηση ήταν στη Σεούλ της Νότιας Κορέας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots