WTA
Παρέμεινε στο Νο.19 η Σάκκαρη, στο Νο.11 η Krejcikova

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 - 13:27

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξης. Ακόμα πιο κοντά στο Top 10 η Barbora Krejcikova. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Για μια ακόμα εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Top 20 και συγκεκριμένα στο Νο.19. Θυμίζουμε πως πριν από 2 εβδομάδες η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρισκόταν στο Νο.18, που είναι και το career high της.

Στο Top 10 δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές, με τη μόνο αλλαγή θέσης να είναι η άνοδος της Garbine Muguruza στο Νο.9, που άφησε μια θέση χαμηλότερα, στο Νο.10, τη Simona Halep.

Πάντα πρώτη είναι η Ashleigh Barty και στο Νο.2 την ακολουθεί η Naomi Osaka. Στο Νο.3 βρίσκεται η Aryna Sabalenka και στο Νο.4 η Sofia Kenin. Στην 6η θέση είναι η Elina Svitolina, στην 7η η Karolina Pliskova και στην 8η η Iga Swiatek.

Δυο θέσεις κέρδισε η Barbora Krejcikova, που κέρδισε τον 3ο τίτλο της για φέτος (στην Πράγα) και έφτασε τις 20 νίκες στις 21 τελευταίες αναμετρήσεις της, για να ανεβεί στο Νο.11 και να πλησιάσει πολύ κοντά στο Top 10.

Μεγάλες κερδισμένες και οι άλλες δυο πρωταθλήτριες της εβδομάδας, Yulia Putintseva (Βουδαπέστη) και Tamara Zidansek (Λωζάνη). Η Putintseva κέρδισε 7 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.35 (έχει career high στο Νο.27), ενώ η Zidansek βελτίωσε το προσωπικό της career high, κερδίζοντας 13 θέσεις και σκαρφαλώνοντας στο Νο.37 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, δεύτερη στη χώρα μας μετά τη Σάκκαρη είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έχασε 17 θέσεις αλλά παραμένει πολύ ψηλά, στο Νο.216 του κόσμου. Η Γραμματικοπούλου κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.267, ενώ 6 θέσεις άφησε πίσω της και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.623.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots