WTA
Στο Νο.141 της WTA στα διπλά η Γραμματικοπούλου

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 - 10:33

Την πρώτη της είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποίησε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έκανε μεγάλο άλμα στην κατάταξη των διπλών μετά τη συμμετοχή της στον τελικό της Λωζάνης.

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στη Λωζάνη της Ελβετίας, καταφέρνοντας μαζί με τη Νορβηγίδα συμπαίκτριά της, Ulrikke Eikeri, να προκριθεί στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε WTA διοργάνωση.

Χάρη σ' αυτή τη μεγάλη πορεία στο Ladies Open Lausanne, η 24χρονη Ελληνίδα, η οποία πραγματοποιεί μια φανταστική σεζόν στα διπλά και έχει κερδίσει ήδη 4 τίτλους, κέρδισε 33 θέσεις σήμερα και ανέβηκε στο Νο.141 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών στη WTA, στην πρώτη της είσοδο στο Top 150.

Στο Νο.290 της κατάταξης αυτής βρίσκεται η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, ενώ η Μαρία Σάκκαρη είναι χαμηλότερα, στο Νο.312.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Στην παγκόσμια κατάταξη των μονών, φυσικά κορυφαία Ελληνίδα είναι η Σάκκαρη, η οποία διατηρήθηκε για μια ακόμα εβδομάδα στο No.19 και στο Top 20. Δεύτερη είναι η Παπαμιχαήλ, η οποία έχασε 17 θέσεις αλλά παραμένει ψηλά, στο Νο.216 του κόσμου. Η Γραμματικοπούλου κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.267, ενώ 6 θέσεις άφησε πίσω της και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.623.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots