WTA
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο Νο.13 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Garrett Ellwood/USTA
tn team Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:01

Ανανεώθηκε πριν από λίγο η παγκόσμια κατάταξη της WTA και η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε και επίσημα στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ της κατά 5 θέσεις. Στο Top 200 επέστρεψε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 48 θέσεις.

Η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που ανέβηκε στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου, που είχε φτάσει στο Νο.14 το 2003 και έμεινε εκεί για 6 εβδομάδες.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που έπαιξε για 2η φορά φέτος σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης (Roland Garros, US Open), βελτίωσε κατά 5 θέσεις το προηγούμενο career high της, που ήταν και η θέση που είχε μέχρι χθες, η 18η.

Παράλληλα πλησίασε κοντά και στο Top 10, που είναι ο μεγάλος στόχος της για φέτος. Συγκεκριμένα, τη χωρίζουν 310 βαθμοί από την Petra Kvitova, που βρίσκεται στη 10η θέση.

Η Σάκκαρη κέρδισε επίσης 7 θέσεις στο Race και σκαρφάλωσε στην 6η θέση, λίγο πριν το τέλος της σεζόν, σε μια πολύ μεγάλη ακόμα επιτυχία.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία για πρώτη φορά στην καριέρα της κατάφερε να μπει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης και μάλιστα πέτυχε και την 1η της νίκη για να μπει στον 2ο γύρο, κέρδισε 48 θέσεις σήμερα και ανέβηκε στο Νο.187. Επέστρεψε στο Top 200 μετά από δυο χρόνια. Θυμίζουμε πως έχει ανεβεί μέχρι και το Νο.158, το Νοέμβριο του 2018.

8 θέσεις κέρδισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.222, ενώ 3 θέσεις κέρδισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που βρίσκεται στο Νο.613 του κόσμου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots