WTA
Στο βιβλίο Γκίνες η Srebotnik

 
Στο βιβλίο Γκίνες η Srebotnik
tn team Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:36

Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ έκανε το μακρινό 1998 η Katarina Srebotnik, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ρεκόρ Γκίνες και πολύ δύσκολα πρόκειται να επαναληφθεί.

Η Srebotnik είναι σύμφωνα με την WTA η πρώτη εκπρόσωπος του τένις, σε άνδρες (ATP Tour) ή γυναίκες (WTA Tour), που κέρδισε όλα τα πρώτα της τουρνουά στα οποία πήρε μέρος, στις τρεις διαφορετικές κατηγορίες του αθλήματος, μονό, διπλό και μεικτό διπλό.

"Το γεγονός πως δεν γνώριζα αυτή την πληροφορία, δείχνει πως ποτέ δεν ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη από τα αποτελέσματά μου. Ήμουν πάντα ικανοποιημένη με την καριέρα μου και απλά ήμουν συγκεντρωμένη στο να παίζω τένις, έτσι έφτασα και στα αποτελέσματα που έφτασα", είπε η Srebotnik.

Τον Απρίλιο του 1998 κατέκτησε το πρώτο τουρνουά στο οποίο έλαβε μέρος στο διπλό, στο Makarska της Κροατίας, μαζί με τη Σλοβένα Tina Krizan. Τον Απρίλιο του 1999, κατέκτησε το τουρνουά του Εστορίλ στα μονά, που ήταν το πρώτο τουρνουά WTA στα μονά που έλαβε μέρος, ενώ το καλοκαίρι του 1999 κέρδισε και το Roland Garros στο μεικτό, μαζί με τον Νοτιαφρικανό Piet Norval.  

Η Srebotnik, η οποία σήμερα είναι 40 ετών, ολοκλήρωσε την καριέρα της με 4 τίτλους WTA στα μονά. Από το 2010 αγωνίζεται αποκλειστικά στα διπλά, όπου έχει κερδίσει 39 τίτλους, ενώ έχει κερδίσει και 5 Grand Slams στο μεικτό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots