WTA
WTA: Το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτριών

 
WTA: Το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτριών
tn team Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 - 14:07

Η WTA έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό που αντιστοιχεί στις παίκτριες που έχουν εμβολιαστεί, λίγους μήνες πριν τον ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό για τη συμμετοχή στο Australian Open.

Το ποσοστό είναι στο 59% σύμφωνα με την WTA, με σχεδόν μια στις δυο παίκτριες να μην έχει εμβολιαστεί ακόμα.

Θυμίζουμε πως έχει εισηγηθεί από τις αυστραλιανές αρχές να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών για το Australian Open του 2022, ως εκ τούτου το ποσοστό αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό.

Επιπλέον, γενικότερα η εικόνα στο τένις μοιάζει ανησυχητική, καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτών και παικτριών είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με άλλα αθλήματα που έχουν δημοσιοποιήσει αντίστοιχα στοιχεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times, στo WNBA έχει εμβολιαστεί το 99% των αθλητριών, ενώ στο NBA το ποσοστό αυτό φτάνει το 90%. Στο MLS το ποσοστό είναι στο 95%, στο NFL στο 93% και στο PGA Circuit του γκολφ είναι στο 70%.

Στο τελευταίο Grand Slam που έγινε, το US Open, οι εμβολιασμένοι παίκτες είχαν το προνόμιο να μην αποκλειστούν τελείως από το τουρνουά, αν ερχόντουσαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Αυτό ήταν και το πρώτο Grand Slam που προσέφερε μια καλύτερη μεταχείριση στους εμβολιασμένους παίκτες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots