WTA
Στο Νο.7 του κόσμου η Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © USTA
tn team Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 11:14

Μετά και τον αποκλεισμό της Ons Jabeur στα ημιτελικά του Indian Wells, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης!

Όλο και ψηλότερα ανεβαίνει βδομάδα με τη βδομάδα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία συνεχίζει να βελτιώνει συνεχώς το προσωπικό της ρεκόρ, καθώς και το ρεκόρ της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, η Μαρία θα βρεθεί στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας άλλες δυο θέσεις και πλησιάζοντας πια την ελίτ των ελίτ, το Top 5, από όπου θα απέχει μόλις 475 βαθμούς.

Αν και δεν είχε το τουρνουά που θα ήθελε στο Indian Wells, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών ήταν σε θέση χάρη στην καταπληκτική της χρονιά να διατηρήσει τους 4.055 βαθμούς, αφού δεν είχε βαθμούς να χάσει αυτή την εβδομάδα.

Εκμεταλλευόμενη έτσι την απώλεια βαθμών των Iga Swiatek και Sofia Kenin από το περσινό Roland Garros, με την Πολωνή να χάνει 7 θέσεις και να υποχωρεί στο Νο.11 (από το Νο.4) και την Αμερικανίδα να χάνει 5 θέσεις και να υποχωρεί στο Νο.13 (από το Νο.8), η Μαρία κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.7.

Το πρωί του Σαββάτου εξασφάλισε και πως δεν θα την περάσει κάποια από τις παίκτριες που βρισκόντουσαν πίσω της αλλά συνέχιζαν στο Indian Wells, με τελευταία την Ons Jabeur, που ηττήθηκε από την Paula Badosa στα ημιτελικά. Πλέον δεν μπορεί καμία να της στερήσει την 7η θέση και το 5ο career high στις τελευταίες 5 εβδομάδες!

Θυμίζουμε πως στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά από την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του US Open, η Σάκκαρη βελτίωσε το προσωπικό της career high και το ρεκόρ της Ελλάδας στην WTA (το Νο.14 της Λένας Δανιηλίδου), ανεβαίνοντας από το Νο.18 στο Νο.13 του κόσμου. Έκτοτε, βελτίωσε μέσα σε 4 εβδομάδες ισάριθμες φορές το ρεκόρ αυτό! Στις 20 Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο Νο.12, στις 27 Σεπτεμβρίου στο Νο.10 και στις 4 Οκτωβρίου στο Νο.9.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots