WTA
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο Νο.7 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © USTA
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 8:56

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε και επίσημα στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, ξεπερνώντας εκ νέου το ιστορικό της ρεκόρ, για 5η διαδοχική εβδομάδα!

Η Μαρία Σάκκαρη άφησε πίσω της τις Iga Swiatek και Sofia Kenin και κέρδισε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα, για να ανεβεί στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 26χρονη Ελληνίδα, η οποία πραγματοποιεί μια φανταστική χρονιά, συνεχίζει την πολύ εντυπωσιακή ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, αφού βελτίωσε για 5η διαδοχική φορά το career high της και συγχρόνως και το ρεκόρ της χώρας μας στην WTA.

Θυμίζουμε πως μετά από την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του US Open, στις 13 Σεπτεμβρίου, κατόρθωσε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης και να ξεπεράσει το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου (Νο.14), βελτιώνοντας κατά 5 θέσεις και το δικό της ρεκόρ, που ήταν το Νο.18 έως τότε.

Από τότε, έχει βελτιώσει το ρεκόρ συνεχόμενα άλλες 4 φορές, ανεβαίνοντας στο Νο.12 στις 20 Σεπτεμβρίου, στο Νο.10 στις 27 Σεπτεμβρίου και στο Νο.9 στις 4 Οκτωβρίου!

Πλέον, η Μαρία όχι απλά είναι στο Νο.7, αλλά απέχει και 475 μόλις βαθμούς από το Top 5, πλησιάζοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο στον μεγάλο της στόχο, που δεν είναι άλλος από την κορυφή.

Στο Race αυτή την εβδομάδα υποχώρησε μια θέση και από το Νο.5 έπεσε στο Νο.6, παραμένει ωστόσο σε πολύ ευνοϊκή θέση όσον αφορά την πρώτη της πρόκριση στο WTA Finals. Θυμίζουμε πως οι πρώτες 4 παίκτριες που προκρίθηκαν στο WTA Finals είναι οι Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova και Karolina Pliskova.

Στην 5η θέση αυτή τη στιγμή του Race είναι η Iga Swiatek και στην 6η η Σάκκαρη, που υπολείπεται μόλις 69 βαθμών της Πολωνής, αλλά έχει και μόλις 6 περισσότερους βαθμούς από την 7η Garbine Muguruza, 45 περισσότερους από την 8η Paula Badosa και 137 περισσότερους από την 9η Ons Jabeur, σε μια μάχη που αναμένεται συναρπαστική.

Θυμίζουμε πως αυτή την εβδομάδα η Σάκκαρη, όπως και οι Muguruza και Jabeur, θα αγωνιστεί στο 500άρι της Μόσχας, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή και στο 250άρι του Courmayeur της επόμενης εβδομάδας, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την είσοδό της στο WTA Finals από αυτή την εβδομάδα.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Το Race για τη Γουαδαλαχάρα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots