WTA
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © USTA
tn team Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 - 12:05

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε και επίσημα σήμερα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία και το "σπάσιμο" κάθε ρεκόρ.

Αφαιρέθηκαν σήμερα οι βαθμοί των παικτριών που είχαν λάβει μέρος στο WTA Finals του 2019 και με την κατάταξη να είναι πιο κανονική από ποτέ στους τελευταίους 18 μήνες, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια ακόμα θέση και βρίσκεται πλέον στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης!

Για 6η φορά στις 7 τελευταίες εβδομάδες βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ της χώρας μας η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία μπορεί να τερματίσει τη σεζόν ακόμα ψηλότερα.

Αυτή τη στιγμή απέχει μόλις 440 βαθμούς από την Garbine Muguruza, που βρίσκεται στην 5η θέση. Από την 4η θέση και την Karolina Pliskova τη χωρίζουν 710 βαθμοί, ενώ από την 3η θέση και την Barbora Krejcikova τη χωρίζουν 723 βαθμοί!

Θυμίζουμε πως απομένει ένα τουρνουά για να ολοκληρωθεί η σεζόν της Σάκκαρη, το WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα, εκεί όπου μπορεί να διεκδικήσει έως και 1.500 βαθμούς, αλλά βεβαίως δεν θα είναι εκεί μόνη, αλλά μαζί με τις υπόλοιπες ανταγωνίστριές της για μια θέση στο Top 5.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από μια εξαιρετική χρονιά συνολικά, η Σάκκαρη έχει δείξει φέτος και εντυπωσιακή συνέπεια, όταν αντιμετωπίζει τις κορυφαίες παίκτριες του κόσμου. Φέτος έχει αναμετρηθεί 11 φορές με παίκτριες του Top 10 και ήταν νικήτρια τις 7 από αυτές (7-4)!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots