WTA
Εντυπωσιασμένες με Σάκκαρη Navratilova και Evert

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 - 12:11

Δυο από τις κορυφαίες όλων των εποχών, η Martina Navratilova και η Chris Evert, σχολίασαν τις χρονιές των φετινών φιναλίστ του WTA Finals και αμφότερες έμειναν εντυπωσιασμένες από τη Μαρία Σάκκαρη, για την οποία μίλησαν με τα καλύτερα λόγια.

Με αφορμή του WTA Finals της Γουαδαλαχάρα, το οποίο ξεκινάει στις 10 Νοεμβρίου, η Navratilova και η Evert μίλησαν για τις 8 παίκτριες που θα παίξουν στο Μεξικό την επόμενη εβδομάδα. Αμφότερες, εκθείασαν την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη.

"Έτος έκρηξης. Έχει βελτιώσει πραγματικά το παιχνίδι της, έχει γίνει πιο ενεργή και έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η Μαρία ήταν τόσο καλή στην άμυνα και βασίστηκε σε αυτό. Είμαι εντυπωσιασμένη με το μαχητικό της πνεύμα. Μπορεί να τρομάξει τους ανρώπους με αυτό. Μπορεί να βάλει μερικούς ανθρώπους στη θέση τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Παίζει και συμπεριφέρεται σαν να έχει κερδίσει ήδη τον αγώνα, ενώ το παιχνίδι παίζεται ακόμα", είπε η Navratilova.

"Είναι ένα ανθρώπινο δυναμό! Είναι το κάτι άλλο. Απλά ένα απίστευτο αθλητικό ταλέντο. Έχει μοναδική κίνηση και επίπεδο φυσικής κατάστασης. Είναι πολύ επιθετική. Μπορεί να σκοτώσει... γίγαντες, να κερδίσει οποιαδήποτε παίκτρια στον κόσμο", είπε με τη σειρά της η Evert, η οποία είχε παίξει με τη μητέρα της Μαρίας, Αγγελική Κανελλοπούλου, στο Roland Garros.

Η Σάκκαρη έκανε αναμφίβολα φέτος την χρονιά της καριέρας της, έχοντας πετύχει 36 νίκες, έχοντας προκριθεί σε 2 ημιτελικούς Grand Slam και έχοντας προκριθεί για πρώτη φορά στο WTA Finals. Σκαρφάλωσε επίσης στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να ανεβεί ακόμα ψηλότερα μετά το Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots