WTA
Θρίλερ με τη Shuai Peng, που αγνοείται μετά από αποκαλύψεις

 
Shuai Peng
Shuai Peng © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 20:47

Η πολύ γνωστή Κινέζα τενίστρια και πρώην Top 15 παίκτρια, Shuai Peng, είχε καταγγείλει τον βιασμό της από κυβερνητικό στέλεχος στην Κίνα και λίγο μετά εξαφανίστηκε, με την υπόθεση να εξελίσσεται σε θρίλερ. Η ανακοίνωση της WTA.

Η 35χρονη Κινέζα τενίστρια, είχε καταγγείλει πριν μερικές ημέρες τον βιασμό της από τον 75χρονο Zhang Gaoli, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Πεκίνο, μέσα από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα social media της χώρας, το Weibo.  

Η δημοσίευσή της, που έγινε στις 2 Νοεμβρίου, κατέβηκε από την πλατφόρμα περίπου 20 λεπτά μετά και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς τα ίχνη της αγνοούνται και δεν την είδε κανείς έκτοτε, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Η Peng, η οποία έχει κατακτήσει 2 Grand Slams τίτλους στα διπλά και έχει φτάσει ως το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε αναφέρει στην καταγγελία της πως είχε μια περίεργη σχέση με τον Zhang πίσω στο 2011 και κοιμήθηκαν 2 φορές μαζί. Αργότερα εκείνος, ο οποίος ήταν παντρεμένος, προάχθηκε σε αντιπρόεδρος και έκοψε κάθε επαφή μαζί της.  Το 2018 όμως, όταν συνταξιοδοτήθηκε από την πολιτική, ο Zhang την κάλεσε στο σπίτι του και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Peng, την ανάγκασε να κάνουν σεξ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αρνήθηκε πολλές φορές και έκλαιγε, πριν τελικά τη βιάσει. Στη δημοσίευσή της, η Peng παραδέχτηκε πως δεν είχε κάποια απτή απόδειξη για τα λεγόμενά της.

Κατά καιρούς έχουν ξεσπάσει κινήματα "MeToo" στην Κίνα, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται ανοιχτά σε καταγγελία μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σε μια συνέντευξη Τύπου μια μέρα μετά την απόκαλυψη αναφέρθηκε το περιστατικό στον Υπουργό Εξωτερικών, που απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας πως δεν είχε ακούσει την καταγγελία πως η ερώτηση ούτως ή άλλως ήταν εκτός θέματος.

Μια δυναμική ανακοίνωση έβγαλε για το θέμα σήμερα και η WTA, η οποία συνεργάζεται μέσω αρκετών τουρνουά με την Κίνα, μια από τις σημαντικότερες χώρες για το tour: "Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα που σχετίζονται με την Peng Shuai, είναι πολύ ανησυχητικά. Ως οργάνωση που αναφέρεται σε γυναίκες, είμαστε αφοσιωμένοι στις αρχές της ισότητας, της ίσης ευκαιρίας και του σεβασμού. Η Peng Shuai και όλες οι γυναίκες πρέπει να ακούγονται και όχι να λογοκρίνονται. Η περίπτωσή της πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη σοβαρότητα. Περιμένουμε οι κατηγορίες να ερευνηθούν δίκαια, με διαφάνεια και χωρίς λογοκρισία. Η βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των παικτριών. Μιλάμε γι' αυτό το ζήτημα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots