WTA
"Η Peng Shuai σίγουρα δεν είναι ασφαλής και κρατείται"

 
Shuai Peng
Shuai Peng Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 - 9:45

Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Teng Biao, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Peng Shuai σίγουρα βρίσκεται σε κίνδυνο και δεν είναι ελεύθερη, με αφορμή την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν τη μεγάλη απόφαση να μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν αυτό το χειμώνα στο Πεκίνο, όσον αφορά τουλάχιστον τους αξιωματούχους, καθώς δεν απαγόρευσαν στους αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν να ταξιδέψουν στην Κίνα.

Η υπόθεση της Peng Shuai παραμένει άλυτη και η κατάσταση ιδιαίτερα ανησυχητική. Ο δικηγόρος Teng Biao, ο οποίος είναι από την Κίνα αλλά έχει φύγει από τη χώρα και έχει εναντιωθεί στο καθεστώς, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την 35χρονη τενίστρια σε παρουσία του στο CNN.

"Φυσικά και δεν είναι ασφαλής. Δεν είναι σωστό όλο αυτό, την ελέγχουν οι κινεζικές αρχές. Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται, έχει συλληφθεί και κρατείται", είπε ο Biao, ο οποίος πρόσθεσε: "Ο κόσμος πρέπει να θέσει προτεραιότητες την ηθική αρχή και την ελευθερία, αντί για τα χρήματα και τα οφέλη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots