WTA
Ο Mahut προσκάλεσε την Peng στη Γαλλία (vid)

 
Shuai Peng
Shuai Peng Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 - 15:03

Με την ιδιότητα του διευθυντή τουρνουά, ο Nicolas Mahut απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στην Peng Shuai για να πάει στη Γαλλία, σε μια κίνηση με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, που χειροκροτήθηκε από την παγκόσμια κοινότητα του τένις.

Ο Mahut, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και διευθυντής του νεοσύστατου WTA 125 τουρνουά της Ανζέ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο προσκαλεί επίσημα την Peng Shuai στο τουρνουά, ώστε να είναι εκείνη που θα δώσει το τρόπαιο στη νικήτρια μετά από τον τελικό. 

"Γεια, είμαι ο Nicolas Mahut. Είμαι διευθυντής του τουρνουά WTA 125 Open P2i Angers Loire. Όλα πηγαίνουν καλά για το πρώτο μας τουρνουά, αλλά μια συγκεκριμένη παίκτρια μας λείπει. Η Peng Shuai. Δεν είσαι στο court αυτή την εβδομάδα, γι' αυτό θα ήθελα να σε προσκαλέσω για να παραδώσεις το τρόπαιο στην πρωταθλήτριά μας, την Κυριακή, στην πόλη μου. Peng Shuai, σε περιμένουμε."

Από τις 2 Νοεμβρίου, όταν κατήγγειλε τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Gaoli για σεξουαλική κακοποίηση μέσω του Weibo, δημιουργήθηκε μια πολύ ανησυχητική υπόθεση γύρω από την Peng Shuai. Η δημοσίευσή της κατέβηκε ακαριαία από τα social media της Κίνας και η 35χρονη Κινέζα τενίστρια εξαφανίστηκε για αρκετές μέρες, μέχρι να πραγματοποιήσει κάποιες δημόσιες εμφανίσεις, οι οποίες το μόνο που κατάφεραν ήταν να εγείρουν την καχυποψία σχετικά με την ασφάλεια και την ελευθερία της.

Η κίνηση του Mahut αγκαλιάστηκε από την τενιστική κοινότητα της Γαλλίας και όχι μόνο, με εκατοντάδες retweets της πρόσκλησης του 39χρονου Γάλλου, με το hashtag #WaitingForPengShuai.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots