WTA
Εκτός μονού στο Μοντεβιδέο η Βαλεντίνη

 
Εκτός μονού στο Μοντεβιδέο η Βαλεντίνη
tn team Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 - 0:25

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Daria Lodikova και δεν θα συνεχίσει στο μονό του Montevideo Open.

Η Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Ρωσίδα τενίστρια με 7-6 (5), 6-2 στον 1ο γύρο της διοργάνωσης WTA 125 του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.217 στον κόσμο, είχε τις ευκαιρίες της στο 1ο σετ, αλλά δεν τις αξιοποίησε και αυτό της στοίχισε. Συγκεκριμένα έχασε το προβάδισμα από το 5-2, καθώς και ένα set point στο 5-4, για να βρεθεί πίσω με break στο 5-6.

Στη συνέχεια κατάφερε να στείλει το σετ στο tie-break και εκεί προηγήθηκε με 2-0 και με 4-3, αλλά η 27χρονη Lodikova κέρδισε τελικά το tie-break με 7-5 και αυτό άλλαξε τα πάντα.

Στο 2ο σετ η Βαλεντίνη είχε ακόμα περισσότερη νευρικότητα και η Ρωσίδα παίκτρια κέρδισε 4 games στη σειρά για να φτάσει σ' αυτό το 6-2 και να κλείσει το ματς έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά στο court.

Η Βαλεντίνη θα παραμείνει στο Μοντεβιδέο αφού παίζει και διπλό στο χωμάτινο 125άρι της WTA. Μαζί με τη Γεωργιανή συμπαίκτριά της, Ekaterine Gorgodze, πλάι στην οποία έπαιξε και στο Μπουένος Άιρες την περασμένη εβδομάδα, θα αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο τις Βραζιλιάνες Gabriela Ce και Rebeca Pereira.

Να σημειωθεί πως στο Μοντεβιδέο αναμένεται να αγωνιστεί και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, πρωταθλήτρια στο διπλό του Μπουένος Άιρες την προηγούμενη εβδομάδα. Η Ελληνίδα παίκτρια θα παίξει στον 1ο γύρο του μονού κόντρα στην Αμερικανίδα Victoria Hu, ενώ θα παίξει και στο διπλό με διαφορετική συμπαίκτρια αυτή την εβδομάδα, την Ουκρανή Valeriya Strakhova (την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξε με τη Maria Carle).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots