WTA
Κέρδισε μια θέση η Σάκκαρη, στο Νο.7 του κόσμου

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 - 7:47

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση σήμερα και ανέβηκε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Για πρώτη φορά στο Top 5 η Paula Badosa. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Iga Swiatek έχασε 4 θέσεις αυτή την εβδομάδα και από το Νο.4 υποχώρησε στο Νο.8 του κόσμου, με 4 παίκτριες να κερδίζουν από μια θέση με αυτή την εξέλιξη. Η Karolina Pliskova είναι στο Νο.4, η Paula Badosa ανέβηκε στο Νο.5 και για πρώτη φορά μπήκε στο Top 5, η Garbine Muguruza στο Νο.6 και η Μαρία Σάκκαρη στο Νο.7.

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη έφτασε μέχρι το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και τερμάτισε εκεί την προηγούμενη χρονιά, αλλά είχε χάσει δυο θέσεις στο ξεκίνημα του 2022 και έπεσε στο Νο.8, παραμένοντας σ' αυτή τη θέση και αμέσως μετά το Australian Open. Τώρα ανέβηκε στο Νο.7 και απέχει μόλις 124 βαθμούς από τη Muguruza και την 6η θέση και 358 βαθμούς από το Top 5.

Δεν άλλαξε κάτι στην κορυφαία 3άδα, με την Ashleigh Barty να είναι πάντα στο Νο.1 και την Aryna Sabalenka να μένει στο Νο.2, αλλά αρκετά πίσω της, με 2.632 βαθμούς λιγότερους. Κοντά στην Sabalenka, στο Νο.3, βρίσκεται η Barbora Krejcikova.

Σταθερή έμεινε και η Anett Kontaveit, που είναι στο Νο.9 πίσω από τη Swiatek, ενώ η Ons Jabeur επέστρεψε στο Top 10 και ανέβηκε στο Νο.10, ρίχνοντας στο Νο.11 τη φιναλίστ του Australian Open, Danielle Collins.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές γενικά αυτή την εβδομάδα στην κατάταξη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα δεν έγιναν τουρνουά στο WTA Tour. Μια θέση κέρδισε η Victoria Azarenka που βρίσκεται στο Νο.17, ενώ από δυο θέσεις κέρδισαν οι Angelique Kerber και Leylah Fernandez, που βρίσκονται στο Νο.18 και στο Νο.19 αντίστοιχα.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, από μια θέση έχασαν οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκονται στο Νο.176 και στο Νο.191 αντίστοιχα. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε παράλληλα το career high της, στο Νο.529 του κόσμου. Δυο θέσεις κέρδισε και η Μάρθα Ματούλα, που βρίσκεται στο Νο.796.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots