WTA
Halep: "Δεν έχω προπονητή και δεν θέλω να βρω"

 
Simona Halep
Simona Halep © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 - 14:37

Μετά από μια μακροχρόνια και πετυχημένη συνεργασία με τον Darren Cahill, η Simona Halep αποκάλυψε πως δεν σκοπεύει να τον αντικαταστήσει σύντομα και θα δοκιμάσει για λίγο καιρό την τύχη της χωρίς προπονητή στο πλευρό της.

"Πιστεύω πως το καλύτερο πράγμα για μένα τώρα είναι να μην έχω προπονητή. Με τον προηγούμενο προπονητή μου σταματήσαμε τη συνεργασία μας σε ένα καλό κλίμα και τώρα θέλω να το δοκιμάσω μόνη μου. Είμαι σε ένα σημείο της ζωής μου, που θέλω να αναλάβω αυτή την ευθύνη και που έχω δυναμώσει ως άνθρωπος", είπε η Halep σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη Ρουμανία, για το treizecizero.ro.

Η 30χρονη Ρουμάνα τενίστρια, η οποία ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με την κατάκτηση του τίτλου στο 250άρι της Μελβούρνης, εξήγησε πως θα χρησιμοποιήσει όλα όσα έμαθε δίπλα στον Cahill και θα έχει μόνο έναν παρτενέρ χτυπημάτων στα επόμενα τουρνουά της, που θα τη βοηθάει με τις προπονήσεις.

"Θα χρησιμοποιήσω όλα όσα έμαθα από τον Darren Cahill τα 6 τελευταία χρόνια που δουλέψαμε μαζί, αλλά τώρα νιώθω πολύ χαλαρή, δεν έχω καμία πίεση. Πέρασα όλη μου τη ζωή έχοντας κάποιον δίπλα μου που μου έλεγε τι έπρεπε να κάνω και τι όχι, τώρα θέλω να ανακαλύψω πράγματα μόνη μου, να αναπτυχθώ ως άνθρωπος. Έχω πολλές ιδέες και ξέρω πως μπορώ να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση. Το μόνο πράγμα που χρειάζομαι είναι έναν καλό sparring partner που θα με βοηθάει με τις προπονήσεις και θα ταξιδέψω στα επόμενα τουρνουά με έναν Γάλλο sparring partner."

Τέλος, η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων εξήγησε πως με τον Cahill είχαν μια πολύ καλή συνεργασία και είναι ιδανικός για εκείνη, όμως θα είναι πολύ δύσκολο να βρει έναν νέο προπονητή που θα μπορέσει να καλύψει το κενό του και θα έχουν εξίσου καλή χημεία.

"Ξέρω πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θέλω να το δοκιμάσω έτσι για λίγο, επειδή θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο να βρεις έναν προπονητή που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου. Είμαι πολύ απαιτητική, τόσο με τον εαυτό μου όσο και με την ομάδα μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να το ισορροπήσεις αυτό με έναν προπονητή. Το πετύχαμε με τον Darren, που με βελτίωσε και ως παίκτρια αλλά και ως άνθρωπο, με έκανε να νιώθω πιο χαλαρή και να απολαμβάνω το τένις. Χάρη σε εκείνον έμαθα πως να χαλαρώνω. Είναι ο ιδανικός προπονητής για μένα, μετά από κάποια εξαντλητικά χρόνια στον ψυχολογικό τομέα. Τώρα νιώθω έτοιμη να το πάω στο επόμενο επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots