WTA
Στο Νο.6 η Kontaveit, στο Νο.8 η Σάκκαρη

 
Στο Νο.6 η Kontaveit, στο Νο.8 η Σάκκαρη
© Formula TX
tennisnews team Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 - 3:07

Η Anett Kontaveit ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από την κατάκτηση του St. Petersburg Ladies' Trophy. Στο Νο.8 του κόσμου υποχώρησε η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά τον μεγάλο θρίαμβό της στην Αγία Πετρούπολη, όπου έφτασε τις 20 διαδοχικές νίκες και τους 4 συνεχόμενους τίτλους σε indoor διοργανώσεις, η Anett Kontaveit κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη, που ηττήθηκε στον πολύ κλειστό τελικό της διοργάνωσης της Ρωσίας, έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πάντα στο Νο.1 είναι η Ashleigh Barty, με 2η την Aryna Sabalenka. Στο Νο.3 είναι η Barbora Krejcikova και στο Νο.4 η Karolina Pliskova. Το Top 5 συμπληρώνει η Paula Badosa.

Στην 6η θέση είναι η Kontaveit, στην 7η η Garbine Muguruza και στην 8η η Σάκκαρη, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Iga Swiatek και Ons Jabeur, Νο.9 και Νο.10 αντίστοιχα.

Μια θέση κέρδισε η Emma Raducanu, που βελτίωσε κι άλλο το career high της στο Νο.12 του κόσμου. Το career high της βελτίωσε και η Jessica Pegula, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Πίσω από τη Σάκκαρη, στην κατάταξη των Ελληνίδων, παραμένει η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έχασε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.177. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.189, ενώ 2 θέσεις κέρδισε και η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βελτίωσε το career high της και ανέβηκε στο Νο.527 του κόσμου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots