WTA
Εκτός Λυών Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

 
Εκτός Λυών Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 21:25

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πραγματοποίησαν σήμερα τις προσπάθειές τους στο προκριματικό ταμπλό του WTA 250 τουρνουά της Λυών, αμφότερες όμως ηττήθηκαν και έμειναν εκτός συνέχειας.

Η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με σετ και με break απέναντι στη Γεωργιανή Mariam Bolkvadze, Νο.12 στο ταμπλό και Νο.161 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε όμως την ευκαιρία να κλείσει το ματς στα δυο σετ και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-6, 6-4, 6-1.

Πιο συγκεκριμένα, η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.176 στην παγκόσμια κατάταξη, αν και είδε το 4-0 να γίνεται 4-3 στο 1ο σετ, κατάφερε να το κατακτήσει με 6-3 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ, έχοντας ένα πολύ καλό προβάδισμα πρόκρισης.

Η Bolkvadze ωστόσο έμεινε στο ματς, κερδίζοντας 5 games στη σειρά για το 5-3 και τελικά παίρνοντας το 2ο σετ με 6-4. Στο 3ο σετ η 24χρονη Γεωργιανή είχε και την ψυχολογία με το μέρος της, για να προηγηθεί με 4-0 και τελικά να το κλείσει στα 7 games, ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα.

Καλή προσπάθεια απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο έκανε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που όμως ούτε εκείνη κατάφερε να μπει στον 2ο προκριματικό γύρο, γνωρίζοντας την ήττα από τη Laura Siegemund με 6-1, 6-4 σε 78 λεπτά.

Η πολύ έμπειρη Γερμανίδα τενίστρια, Νο.158 στον κόσμο και παλιότερα Νο.27, έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 5-0, για να πάρει το 1ο σετ με 6-1. Στο 2ο σετ η 25χρονη Ελληνίδα πάλεψε και έφερε σθεναρή αντίσταση.

Πήγαινε μαζί με τη Siegemund έως το 2-2, ενώ αργότερα όταν έμεινε πίσω με 2-5, κατάφερε να μειώσει σε 4-5 και να σβήσει 3 match points στο 10ο game. Η 33χρονη Γερμανίδα ωστόσο κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα για εκείνη, κάνοντας το 6-4 στο 4ο match point της.

Για μια θέση στο κυρίως ταμπλό του Lyon Open, αύριο η Bolkvadze θα αντιμετωπίσει τη Γιαπωνέζα Mai Hontama, ενώ η Siegemund θα παίξει με τη Βρετανίδα Katie Boulter.

Μερικές από τις κορυφαίες παίκτριες που θα αγωνιστούν αυτή την εβδομάδα στην indoor διοργάνωση της Λυών, είναι οι Camila Giorgi, Sorana Cirstea, Viktorija Golubic και Alize Cornet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots