WTA
Και επίσημα στο Νο.3 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Και επίσημα στο Νο.3 του κόσμου η Σάκκαρη
© BNP Paribas Open
tennisnews team Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 15:17

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε και επίσημα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το προσωπικό της career high, αλλά και το ρεκόρ της χώρας μας στην ιστορία της WTA. Στο Νο.2 σκαρφάλωσε η Iga Swiatek, επιστροφή στο Top 20 για τη Simona Halep.

Η Σάκκαρη, μετά τη σπουδαία πορεία της μέχρι τον τελικό του Indian Wells, "αναρριχήθηκε" στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα.

Κατά 3 θέσεις βελτίωσε και το προηγούμενο career high της η 26χρονη πρωταθλήτριά μας, η οποία έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία που μπήκε στο Top 5, αλλά και στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, συνυπάρχουν δυο Έλληνες στα Top 5 των κατατάξεων ΑΤΡ και WTA, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι στο Νο.5 (με career high επίσης το Νο.3) της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών.

Η πρωταθλήτρια του Indian Wells, Iga Swiatek, πραγματοποίησε επίσης πολύ σπουδαία άνοδο στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας και εκείνη το career high της. Η μόλις 20χρονη Πολωνή κέρδισε δυο συνεχόμενους τίτλους στα δυο πρώτα 1000άρια της χρονιάς, σε Ντόχα και Indian Wells και είναι πλέον πίσω μόνο από την Ashleigh Barty.

Η 25χρονη Αυστραλή δεν κινδυνεύει προς το παρόν, καθώς έχει μια διαφορά μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών, ενώ ξεκίνησε να μετράει την 84η διαδοχική εβδομάδα (και την 119η συνολικά) στην κορυφή του κόσμου.

Από δυο θέσεις έχασαν οι Barbora Krejcikova και Aryna Sabalenka, στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα. Στο Νο.6 βρίσκεται η Paula Badosa, που κέρδισε μια θέση, ενώ η Anett Kontaveit έπεσε στο Νο.7. Σταθερές έμειναν οι Karolina Pliskova (No.8), Garbine Muguruza (No.9) και Ons Jabeur (No.10), που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Η Angelique Kerber κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.15, ενώ η Elena Rybakina κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.18. Η Simona Halep κέρδισε 7 θέσεις και επέστρεψε στο Top 20, ανεβαίνοντας στο Νο.19.

Άνοδο 9 θέσεων σημείωσε η Viktorija Golubic, η οποία βρίσκεται στο Νο.42, ενώ η Petra Martic άφησε πίσω της 21 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.58. Τέλος, 23 θέσεις κέρδισε η Harriet Dart, που μπήκε για πρώτη φορά στο Top 100 και συγκεκριμένα στο Νο.99.

H παγκόσμια κατάταξη

Στις Ελληνίδες εκτός της Σάκκαρη, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ υποχώρησε στο Νο.171 του κόσμου, χάνοντας 4 θέσεις. Μια θέση κέρδισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκεται στο Νο.186. Η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη βελτίωσε για μια ακόμα φορά το προσωπικό της ρεκόρ, κερδίζοντας 5 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.503. Στο Νο.785 βρίσκεται η Μάρθα Ματούλα, που κέρδισε 7 θέσεις, ενώ στο Νο.896 είναι η 16χρονη Μιχαέλα Λάκη, που κέρδισε 35 θέσεις.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots