WTA
Όταν η Barty έκανε μαθήματα για 16,5 δολάρια!

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 - 14:38

Όχι και τόσο καιρό πριν, μπορούσε κάποιος να κάνει μαθήματα τένις με την Ashleigh Barty στο Μπρίσμπεϊν, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές!

Μερικά χρόνια πριν, μετά από την ήττα της στον 1ο γύρο του US Open το 2014, μόλις στα 18 της χρόνια η Ashleigh Barty είχε αποφασίσει να κάνει ένα διάλειμμα από το τένις.

Η Αυστραλή πρωταθλήτρια είχε δείξει από τότε πως είχε το ταλέντο για να ανεβεί στην κορυφή, όμως είχε προτίμησε να κάνει αυτό το διάλειμμα, νιώθοντας κουρασμένη ψυχολογικά από τη ζωή στο tour και τα συνεχόμενα ταξίδια.

Για δυο περίπου χρόνια ζούσε με την οικογένειά της στο Μπρίσμπεϊν. Στο διάστημα αυτό έπαιξε επαγγελματικά κρίκετ και δούλεψε ως προπονήτρια στο τοπικό κλαμπ West Brisbane Tennis Centre.

Κάποιοι τυχεροί μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τένις από την μετέπειτα κορυφαία τενίστρια του κόσμου, με την πολύ ανταγωνιστική προσφορά των 132 δολαρίων στα 8 μαθήματα (16,5 δολάρια ανά μάθημα).

"Πιστεύω πως θα κόστιζε λίγο παραπάνω τώρα", είπε χαριτολογώντας o Jim Joyce, ένας από τους πρώτους προπονητές της Barty και συνεργάτης της εκείνη την περίοδο στο κλαμπ του West Brisbane, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Wide World of Sports της Αυστραλίας. 

"Είχε κάνει μαθήματα σε ηλικιωμένες κυρίες και σε παιδιά και το λάτρευε. Θα ήθελα πολύ να την πείσω να επιστρέψει στο tour, αλλά εξαρτάται από εκείνη. Θα είναι μεγάλη τραγωδία για το τένις στην Αυστραλία αν δεν παίξει ξανά. Θα είναι η μεγαλύτερη σπατάλη", πρόσθεσε ο Joyce, φανερά απογοητευμένος με την απόφαση της Barty.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots