WTA
Αποσύρεται από το τένις η Barty! (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 - 9:52

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Ashleigh Barty, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, δυο μήνες μετά την κατάκτηση του Australian Open!

Η 25χρονη Barty, η οποία βρίσκεται σταθερά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τα δυο τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε τη "βόμβα μεγατόνων" σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καλή της φίλη και παλιά της παρτενέρ στα γήπεδα, Casey Dellacqua.

"Είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά και είναι δύσκολο να το πω. Δεν έχω όμως πλέον την ενέργεια, τη συναισθηματική θέληση που χρειάζεται για να προκαλέσεις τον εαυτό σου στο υψηλότερο επίπεδο, είμαι άδεια", είπε συγκινημένη η 3η φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam.

"Ξέρω πόση δουλειά χρειάζεται για να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Το έχω πει πολλές φορές στην ομάδα μου, δεν το έχω πια αυτό. Σωματικά δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω. Τα έδωσα όλα σ' αυτό το υπέροχο άθλημα και είμαι χαρούμενη. Για μένα, αυτή είναι η επιτυχία μου", πρόσθεσε.

H Barty σημείωσε πως το μεγάλο της όνειρο ήταν ανέκαθεν να κατακτήσει το Wimbledon, κάτι που κατάφερε πέρσι. Αμέσως μετά από αυτό, σκέφτηκε σοβαρά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

"Το Wimbledon άλλαξε πολλά για μένα ως άνθρωπο και ως αθλήτρια. Δούλευα πολύ σκληρά στη ζωή μου για έναν μόνο στόχο και κατακτήσω το Wimbledon, που ήταν το ένα και αληθινό όνειρο που είχα στο τένις, άλλαξε την οπτική μου. Είχα αυτή την αίσθηση αμέσως μετά το Wimbledon και το συζήτησα με την ομάδα μου. Υπήρχε ένα κομμάτι μου που δεν ήταν ικανοποιημένο, δεν ήταν γεμάτο. Υπήρξε η αλλαγή της οπτικής σ' αυτή τη δεύτερη φάση της καριέρας μου, η ευτυχία μου δεν ήταν εξαρτημένη από τα αποτελέσματά μου.

Το Australian Open φαίνεται πως ήταν η τέλεια στιγμή για να γιορτάσω αυτό το υπέροχο ταξίδι μου στο τένις. Είναι αυτό που θέλω ως άνθρωπος. Θέλω να κυνηγήσω κάποια άλλα όνειρα που πάντα ήθελα να κάνω."

Η Barty, που πριν 2 μήνες κατέκτησε και το Grand Slam της πατρίδας της, βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 114 διαδοχικές εβδομάδες, συνολικά είναι στο Νο.1 για 121 εβδομάδες, ενώ έχει κερδίσει τα 25 από τα 26 τελευταία της παιχνίδια στο tour και 3 τίτλους στα 4 τελευταία της τουρνουά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σοκάρει την παγκόσμια τενιστική κοινότητα, καθώς και το 2014, όταν ήταν μόλις 18 ετών, είχε αποφασίσει να κάνει ένα διάλειμμα από το τένις, παρότι ήταν μια παίκτρια που είχε δείξει ήδη τις δυνατότητές της να φτάσει στην κορυφή. Τότε αποχώρησε για 2 περίπου χρόνια, όπου ασχολήθηκε με άλλα πράγματα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και το κρίκετ.

Ένας από τους λόγους που σταμάτησε, ήταν επειδή ήθελε μια πιο φυσιολογική ζωή και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους φρενήρεις ρυθμούς του tour με όλα αυτά τα ταξίδια. Αυτό ήταν ένα θέμα που την απασχολούσε μόνιμα και έγινε ακόμα εντονότερο στην εποχή της πανδημίας. Θυμίζουμε πως το 2020 δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου, επιλέγοντας να μην ταξιδέψει εκτός Αυστραλίας. Το 2021 επέστρεψε και κατέκτησε 5 τίτλους σε ένα διάστημα μόλις 6 μηνών. Φέτος η χρονιά της ξεκίνησε με τους τίτλους στο τουρνουά της Αδελαΐδας και το Australian Open, που έμελλε να είναι και το τελευταίο της τουρνουά στο tour, αν δεν αλλάξει κάτι στο μέλλον.

"Ξέρω πως ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει και είμαι εντάξει με αυτό. Γιατί γνωρίζω πως η Ashleigh Barty ως άνθρωπος έχει τόσα πολλά όνειρα να κυνηγήσει και αυτά δεν αφορούν απαραίτητα τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και να είμαι μακριά από την οικογένειά και το σπίτι μου, όπου πάντα ήθελα να είμαι. Είναι εκεί που μεγάλωσα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots