WTA
Barty: "Είχα μετατραπεί σε ρομπότ, ήταν ανούσιο να συνεχίσω"

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 11:46

Κυκλοφόρησε η βιογραφία της Ashleigh Barty, στην οποία η Αυστραλή τενίστρια, που σόκαρε τον κόσμο του τένις ανακοινώνοντας τον περασμένο Μάρτιο το τέλος της καριέρας της ενώ βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου, εξηγεί γιατί πήρε αυτή την απόφαση.

Όπως είχε πει και τότε σε κάποιες συνεντεύξεις της, η Barty δεν απολάμβανε την καθημερινότητά της και δεν έβρισκε νόημα να συνεχίσει, απ' όταν κατέκτησε το Wimbledon το 2021. Ήδη οι εμφανίσεις της στο tour είχαν αρχίσει να αραιώνουν, με αφορμή και την πανδημία που έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα, ενώ το 2022, στα τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε μπροστά στους συμπατριώτες της και στους φίλους της στην Αυστραλία, παρέμεινε αήττητη όλο τον Ιανουάριο, κατακτώντας το 500άρι στην Αδελαΐδα και το 3ο της Grand Slam στο Australian Open.

Αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά που αγωνίστηκε στην καριέρα της, αφού έναν μήνα και κάτι αργότερα, ανακοίνωσε πως δεν είχε σκοπό να επιστρέψει. Μετρούσε 86 διαδοχικές εβδομάδες στο Νο.1 του κόσμου όταν το έκανε και 121 συνολικά, που θα μπορούσαν μάλιστα να αυξηθούν, αλλά επέλεξε να αποσυρθεί και από την παγκόσμια κατάταξη, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία και στις άλλες παίκτριες να ανεβούν άμεσα στην κορυφή.

Όπως αναφέρεται στη βιογραφία της, από το καλοκαίρι του 2021, μετά την κατάκτηση του Wimbledon, η Barty είχε εξομολογηθεί στον γυμναστή της πως δεν γνώριζε γιατί αγωνιζόταν ακόμα και ένιωθε ότι δεν είχε κάτι άλλο να δώσει.

"Αφού κέρδισα και τον τίτλο που ονειρευόμουν να κερδίζω από μικρή, το έβρισκα ανούσιο να συνεχίσω να προπονούμαι για μέρες και ώρες. Εκεί κατάλαβα πως ο πρωταθλητισμός είναι μια συνεχής αναρρίχηση. Το πας βήμα-βήμα, αλλά όταν φτάσεις στην κορυφή, τι κάνεις; Σταματάς, κάθεσαι και απολαμβάνεις τη θέα εισπνέοντας; Παίρνεις χρόνο να αντιληφθείς τι πέτυχες, ή ψάχνεις για κάτι καινούργιο;" διηγείται η 26χρονη Αυστραλή σε απόσπασμα του βιβλίου που έχει κυκλοφορήσει.

"Τίποτα απ' όλα αυτά. Απλά ξεκινάς μια νέα σεζόν και κάνεις τις ίδιες προπονήσεις. Υπήρχαν στιγμές που όλο αυτό ήταν υπερβολικό για μένα και γινόμουν χίλια κομμάτια. Είχα μετατραπεί σε ένα ρομπότ και αυτό με έβαλε σε σκέψεις για το τέλος της καριέρας μου."

Τον τελευταίο καιρό η Barty μένει μόνιμα στην πόλη που μεγάλωσε, το Ίπσουιτς του Queensland, μαζί με τον σύντροφό της από το 2017 και σύζυγό της τους τελευταίους 3 μήνες, Garry Kissick. Μαζί παίζουν γκολφ (ο Kissick είναι επαγγελματίας γκολφέρ) και κάνει πολλές ακόμα δραστηριότητες μακριά από το τένις, απολαμβάνοντας τη ζωή, όπως λέει.

"Οι τελευταίοι μήνες της ζωής μου έχουν όλα όσα ήθελα πάντα. Λατρεύω τον τρόπο που ζω και το πως κυλούν τα πράγματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots