WTA
7 τενίστριες στις 10 πιο καλοπληρωμένες αθλήτριες της χρονιάς

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 14:26

Το τένις μονοπωλεί όσον αφορά τα έσοδα στον γυναικείο αθλητισμό, με 7 από τις 10 πιο καλοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο για τον τελευταίο χρόνο να είναι τενίστριες.

Πρώτη στη λίστα, που δημοσιεύτηκε από το Eurosport και έχει στοιχεία από το περιοδικό Forbes, είναι η Naomi Osaka, η οποία έγινε πλουσιότερη κατά 53,2 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο και είναι η πιο εμπορική αθλήτρια σε όλο τον κόσμο.

Δεύτερη ήταν η Serena Williams, η οποία αγωνίστηκε ελάχιστα και έβαλε τέλος στην καριέρα της στο US Open, αλλά και πάλι τα έσοδά της ξεπέρασαν τα 35 εκατομμύρια δολάρια. 

Στα 26,2 εκατομμύρια δολάρια είναι η Emma Raducanu, που βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας. Η 19χρονη Βρετανίδα έχει εκτοξεύσει τη δημοφιλία της μετά την κατάκτηση του US Open πέρσι και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από χορηγίες.

Η κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Iga Swiatek, είναι 7η στη λίστα με 8,1 εκατομμύρια, η μόλις 18χρονη Coco Gauff βρίσκεται στην 8η θέση με 7,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στη λίστα είναι και η Ashleigh Barty με 7,6 εκατομμύρια δολάρια, παρότι "κρέμασε" τη ρακέτα της από τον Μάρτιο, καθώς και η Leylah Fernandez με 6,4 εκατομμύρια δολάρια.

Οι μόνες αθλήτριες που δεν είναι τενίστριες και βρίσκονται στη λίστα, είναι η σκιέρ Eileen Gu (4η θέση - 23,1 εκατομμύρια δολάρια), η γυμνάστρια Simon Biles (5η θέση - 9 εκατομμύρια δολάρια) και η γκολφέρ Jin-young Ko (6η θέση - 8,3 εκατομμύρια δολάρια).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots