WTA
Κέρδισε το Newcombe Medal για 5η φορά η Barty

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 10:49

Η Ashleigh Barty κέρδισε το Newcombe Medal για 5η φορά στην καριέρα της, περισσότερες από κάθε άλλον στην ιστορία του θεσμού.

Ιστορία για μια ακόμα φορά έγραψε η Ashleigh Barty, η οποία ενώ αγωνίστηκε μόνο τον πρώτο μήνα του 2022, αναδείχθηκε κορυφαία εκπρόσωπος του αυστραλιανού τένις για το 2022, κερδίζοντας το Newcombe Medal για 5η φορά στην καριέρα της.

Η Barty ήταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης χωρίς να απειλείται ουσιαστικά τον τελευταίο χρόνο που έπαιζε τένις, ενώ τον Ιανουάριο πρωταγωνίστησε στα τουρνουά της Αυστραλίας, παραμένοντας αήττητη σε Αδελαΐδα και Μελβούρνη. Στην Αδελαΐδα κέρδισε το τοπικό 500άρι, ενώ στη Μελβούρνη κατέκτησε το Australian Open, που ήταν το 3o Grand Slam της καριέρας της.

"Ήταν προφανώς μια πολύ μεγάλη χρονιά για την καριέρα μου, αλλά και για τη ζωή μου", είπε η Barty. "Υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή, είχαμε μια εκπληκτική χρονιά και περάσαμε καλά σ' αυτό το ταξίδι με την ομάδα μου, για την οποία είμαι πολύ υπερήφανη. Στέκομαι εδώ πολύ περήφανη γνωρίζοντας πως πέτυχα όλα όσα ήθελα σ' αυτό το όμορφο άθλημα και ακόμα περισσότερα απ' όσα μπορούσα να ονειρευτώ."

Η Barty έγινε η μοναδική παίκτρια που κέρδισε για 5η φορά το Newcombe Medal, ένα βραβείο που διεκδικούν άνδρες και γυναίκες που εκπροσωπούν το αυστραλιανό τένις.

Το 2017 το είχε κερδίσει για 1η φορά και από τότε το κερδίζει κάθε χρονιά, με το 2018 να το μοιράζεται με τον επίσης νέο και επίδοξο παίκτη, Alex De Minaur και το 2021 με τον πρωταθλητή στο τένις σε αμαξίδιο, Dylan Alcott. Το 2017 και το 2019 το κέρδισε μόνη της (το 2020 το βραβείο δεν δόθηκε λόγω της πανδημίας), όπως μόνη της το κέρδισε και το 2022. 

Υποψήφιος μεταξύ άλλων ήταν και ο Νικ Κύργιος, που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την απόφαση της Tennis Australia.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots