Αυστραλία: Το πρόγραμμα του 2023

 
Αυστραλία: Το πρόγραμμα του 2023
tn team Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 - 23:14

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της αυστραλιανής σεζόν για το 2023, που ξεκινάει από τις 29 Δεκεμβρίου με το United Cup, στο οποίο θα συμμετέχει και η Ελλάδα ως Νο.1 μάλιστα στο ταμπλό, και ολοκληρώνεται με το Australian Open στο τέλος του Ιανουαρίου.

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του αυστραλιανού καλοκαιριού του 2023 από την Tennis Australia, που θα διαρκέσει όπως και κάθε χρόνο έναν περίπου μήνα, με όλο τον τενιστικό κόσμο να είναι συγκεντρωμένος εκεί γι' αυτό το διάστημα.

Αρκετά νωρίς, από τις 29 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει και επίσημα η σεζόν του 2023, με το νεοσύστατο United Cup. Θυμίζουμε πως πρόκειται για το τουρνουά που μπαίνει στη θέση του ATP Cup, ενώ θυμίζει κάτι από Hopman Cup, καθώς θα συμμετέχουν 18 εθνικές ομάδες με άνδρες και γυναίκες, ωστόσο είναι βαθμολογούμενο και συνδιοργανώνεται από την ΑΤΡ και τη WTA.

Η Ελλάδα θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό, εξαιτίας του πολύ υψηλού συνδυαστικού ranking του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, που τερμάτισαν αυτή τη σεζόν στο Νο.4 και στο Νο.6 των παγκοσμίων κατατάξεων της ΑΤΡ και της WTA αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα του United Cup για τη φάση των ομίλων και στις 29 Δεκεμβρίου θα παίξουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, ενώ στις 30 θα παίξουν η Μαρία Σάκκαρη και ο Μιχάλης Περβολαράκης.

Την ίδια εβδομάδα με το United Cup, θα γίνει το Adelaide International, 250άρι τουρνουά της ΑΤΡ και 500άρι της WTA, στο οποίο θα παίξει ο Novak Djokovic.

Την επόμενη εβδομάδα, δεύτερη της σεζόν, ξεχωρίζει το 2ο τουρνουά της Αδελαΐδας που θα είναι επίσης 250άρι στην ΑΤΡ και 500άρι στη WTA, καθώς και το Hobart International, 250άρι της WTA. Επίσης θα γίνουν τα προκριματικά του Australian Open, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Φυσικά ακολουθεί το Australian Open, που θα γίνει τις δυο επόμενες εβδομάδες, από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots