Barty και Κύργιος διεκδικούν το Newcombe Medal

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 - 15:36

Παρότι αγωνίστηκε μόνο τον Ιανουάριο, η Ashleigh Barty είναι υποψήφια για το βραβείο Newcombe στην Αυστραλία. Βασικός υποψήφιος είναι και ο φιναλίστ του Wimbledon, Νικ Κύργιος.

Η Ashleigh Barty και ο Νικ Κύργιος ξεχωρίζουν από τις υποψηφιότητες του φετινού βραβείου Newcombe, τη μεγαλύτερη διάκριση για το τένις στην Αυστραλία.

Η Barty αγωνίστηκε μόνο τον πρώτο μήνα της σεζόν, στο αυστραλιανό καλοκαίρι, όπου παρέμεινε αήττητη (11-0), κατακτώντας το 500άρι της Αδελαΐδας και το Australian Open. Μέχρι και τον Μάρτιο, όταν ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρσή της από την ενεργό δράση, ήταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Βασικός υποψήφιος για το Newcombe Medal του 2022 είναι και ο Νικ Κύργιος, ο οποίος είχε μια εκπληκτική σεζόν, έφτασε μέχρι τον τελικό του Wimbledon και κατάφερε να "αναρριχηθεί" στο Νο.1 της Αυστραλίας, τερματίζοντας τη χρονιά στο Νο.22 του κόσμου.

Η Barty διεκδικεί το βραβείο για 5η συνεχόμενη φορά, αφού το είχε κερδίσει το 2017, το 2018 (το μοιράστηκε με τον Alex De Minaur), το 2019 και το 2021 (το μοιράστηκε με τον Dylan Alcott). Ο Κύργιος το έχει κερδίσει άλλη μια φορά, το 2014.

Οι άλλες υποψηφιότητες είναι ο Alex De Minaur, Νο.24 στον κόσμο, ο οποίος οδήγησε την Αυστραλία έως τον τελικό του Davis Cup, καθώς και οι Matthew Ebden, Storm Sanders, Max Purcell και Ajla Tomljanovic.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, στο Palladium Crown της Μελβούρνης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots