ATP
Κύργιος: "Κανένας σεβασμός, δεν δίνω δεκάρα"

 
Κύργιος: "Κανένας σεβασμός, δεν δίνω δεκάρα"
© Simon Bruty / USTA
tn team Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 11:22

Παρά την πολύ καλή του σεζόν, η Tennis Australia αρνήθηκε να βραβεύσει τον Νικ Κύργιο με το Newcombe Medal και ο Νικ εξέφρασε τα παράπονά του με τον δικό του τρόπο.

Το Newcombe Medal, το βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στον κορυφαίο εκπρόσωπο του αυστραλιανού τένις, απονεμήθηκε για 5η συνεχόμενη φορά στην Ashleigh Barty, που δικαίως ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί, έχοντας κερδίσει το Australian Open και το 500άρι στην Αδελαΐδα και δείχνοντας ασταμάτητη τη σύντομη περίοδο αυτής της σεζόν που έπαιξε τένις, αφού μετά αποφάσισε να "κρεμάσει" τη ρακέτα της, αφήνοντας το tour από το Νο.1 του κόσμου.

Στα φαβορί ωστόσο για το βραβείο ήταν και ο Νικ Κύργιος, που αναμφίβολα ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε μετά την απόσυρση της Barty, κάνοντας την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Μερικές από τις επιτυχίες του ήταν η πορεία μέχρι τον τελικό του Wimbledon, η κατάκτηση του Australian Open στα διπλά με τον Θανάση Κοκκινάκη, η πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του US Open και η άνοδος στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης - Νο.1 στην κατάταξη της Αυστραλίας.

Δεδομένου πως στο παρελθόν το βραβείο έχει μοιραστεί στα δυο, το 2018 για παράδειγμα η Barty το είχε κερδίσει μαζί με τον Alex De Minaur και το 2021 μαζί με τον Dylan Alcott, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και φέτος, ωστόσο η Tennis Australia αποφάσισε να το δώσει μόνο στην Barty.

Αυτό δεν άρεσε στον Κύργιο, που και κατά την περίοδο του Wimbledon και πιο πρόσφατα με αφορμή την επιλογή του να μην παίξει για την Αυστραλία στους τελικούς του Davis Cup, έχει μιλήσει για το πως η οικογένεια του αυστραλιανού τένις δεν τον στηρίζει και προσπαθεί να τον δυσφημίσει με κάθε ευκαιρία.

Αυτή τη φορά, ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός ανέβασε ένα story στο Instagram, σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν βραβεύτηκε από την ομοσπονδία.

Στο story αυτό κοινοποίησε μια φωτογραφία που συγκρίνει τη χρονιά του με τη χρονιά της Barty και φαίνεται σε απόλυτους αριθμούς τουλάχιστον να έχει μια πιο "γεμάτη" σεζόν, σχολιάζοντας: "Κανένας σεβασμός απολύτως. Δεν δίνω δεκάρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots