Το Australian Open απαγόρευσε τις ρωσικές σημαίες στις κερκίδες

 
Το Australian Open απαγόρευσε τις ρωσικές σημαίες στις κερκίδες
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 9:09

Μετά από παράπονα παίκτριας που μεταβιβάστηκαν στη διοργάνωση και μέσω του πρέσβη της Ουκρανίας στη Ρωσία, το Australian Open αποφάσισε να απαγορεύσει τις σημαίες της Ρωσίας και από τις κερκίδες.

Οι Ρώσοι φίλαθλοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν μαζί τους τις σημαίες της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας στο Melbourne Park για το υπόλοιπο του τουρνουά, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τη διοργάνωση.

Αφορμή για να προχωρήσει το Australian Open στην απόφαση αυτή, αποτέλεσε ο χθεσινός αγώνας της Ρωσίδας Kamilla Rakhimova με την Ουκρανή Kateryna Baindl. Στο court υπήρχε κρεμασμένη μια ρώσικη σημαία και αυτό έφερε αντίδραση στην ουκρανική κοινότητα, την οποία μεταβίβασε στη διοργάνωση ο ίδιος ο πρέσβης της Ουκρανίας σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, μέσω social media.

"Η πολιτική μας ήταν να μπορούν οι φίλαθλοι να φέρνουν σημαίες, αλλά όχι να προκαλούν αναστάτωση με αυτές. Χθες είχαμε ένα γεγονός με μια σημαία που τοποθετήθηκε στο court. Η απαγόρευση θα έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τους παίκτες και τους φιλάθλους, για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την απόλαυση του τένις", ανέφερε μεταξύ άλλων η Tennis Australia.

Απάντησε για την απόφαση αυτή η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αυστραλία, γράφοντας σε δημοσίευση στο Twitter: "Η απόφαση αυτή είναι ένα ακόμα παράδειγμα της απαράδεχτης πολιτικοποίησης του αθλητισμού".

Η κορυφαία εκπρόσωπος των απαγορευμένων χωρών αυτή τη στιγμή και ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, η Λευκορωσίδα Aryna Sabalenka, ρωτήθηκε για την απόφαση μετά τον σημερινό της αγώνα.

"Πίστευα πως ο αθλητισμός δεν έχει να κάνει με την πολιτική, αλλά ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει, οπότε όλα εντάξει. Αν δεν πρέπει να φέρνουν σημαίες, τότε χωρίς σημαίες, όλα καλά. Είμαι σίγουρη πως οι Ουκρανοί αναστατώθηκαν με αυτό και η Tennis Australia πήρε αυτή την απόφαση για να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ γι' αυτό", σχολίασε η Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots