Εύκολες πρεμιέρες για Sabalenka και Garcia (vids)

 
Εύκολες πρεμιέρες για Sabalenka και Garcia (vids)
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 8:36

H Aryna Sabalenka και η Caroline Garcia ξεκίνησαν με εμφατικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο Australian Open.

Οι δυο φιναλίστ του WTA Finals του περασμένου Νοεμβρίου, Sabalenka και Garcia, έχουν ξεκινήσει πολύ καλά και στη φετινή σεζόν, αποδεικνύοντας και σήμερα πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση γι' αυτό το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Η Sabalenka επιβλήθηκε της Tereza Martincova με 6-1, 6-4, σε 69 μόλις λεπτά. Μετά την κυριαρχία της στο 1ο σετ, η Λευκορωσίδα έκανε γρήγορο break στο 2ο για να προηγηθεί με 3-1 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω της και δεν απειλήθηκε από την Τσέχα.

Στον 2ο γύρο η Sabalenka θα αναμετρηθεί με την πολύ επικίνδυνη Shelby Rogers, που απέκλεισε επίσης στα 2 σετ την προερχόμενη από τα προκριματικά, Arianne Hartono, με 6-4, 6-3.

Η Garcia με τη σειρά της χρειάστηκε μόλις 65 λεπτά για να κερδίσει μια άλλη qualifier, την Katherine Sebov, με 6-3, 6-0, σε ένα ματς που κυριάρχησε κατά κράτος και είχε 22 winners και 16 αβίαστα λάθη.

Στον επόμενο γύρο η πρωταθλήτρια του WTA Finals θα αντιμετωπίσει τη φιναλίστ του US Open του 2021, Leylah Fernandez, που κέρδισε στην πρεμιέρα της την πολύ έμπειρη Alize Cornet, με 7-5, 6-2.

Μετά από μια μάχη στα τρια σετ, η Elise Mertens έκαμψε την αντίσταση της Garbine Muguruza με 3-6, 7-6 (3), 6-1 και πέρασε επίσης στον 2ο γύρο. H Muguruza είχε προηγηθεί με break στο 6-3, 6-5 του 2ου σετ και είχε τη δυνατότητα να κλείσει το ματς στο σερβίς της.

Εντυπωσιακή ήταν η Camila Giorgi, η οποία συνέτριψε την ανέτοιμη Anastasia Pavlyuchenkova με 6-0, 6-1 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Anna Karolina Schmiedlova, που ήρθε με φόρα από τα προκριματικά και απέκλεισε τη Νο.21 του ταμπλό, Martina Trevisan, με 6-3, 6-2.

Πολύ καλό παιχνίδι και από την Taylor Townsend, που κέρδισε την Diane Parry με 6-1, 6-1 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Ekaterina Alexandrova, No.19 στο ταμπλό, που επικράτησε της Ysaline Bonaventure με 6-2, 6-1.

Η Kimberly Birrell κατάφερε να βγάλει εκτός τη Νο.31 του ταμπλό, Kaia Kanepi, κερδίζοντάς την με 3-6, 7-6 (4), 6-1 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τη 17χρονη Linda Fruhvirtova, που επιβλήθηκε της Ελληνοαυστραλής Jamie Fourlis με 6-0, 6-4.

Τέλος, η Karolina Pliskova δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Xiyu Wang, την οποία κέρδισε με 6-1, 6-3, ενώ επέστρεψε στις νίκες η Anett Kontaveit, η οποία έβγαλε εκτός την Julia Grabher με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots