WTA
Πρόκριση στο διπλό στην Μπογκοτά για τη Γραμματικοπούλου

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Diego Narváez
tennisnews team Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 - 22:22

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μπορεί να έμεινε εκτός στα μονά, προκρίθηκε όμως στα προημιτελικά του διπλού, στο τουρνουά της WTA που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Η Γραμματικοπούλου μοιράζεται το court στην Μπογκοτά με την Amina Anshba, με την οποία κατάφεραν να κερδίσουν στον 1ο γύρο τη Γερμανίδα Julia Lohoff και τη Βρετανίδα Samantha Murray Sharan, με 7-6 (9), 6-3.

Στο 1ο σετ Γραμματικοπούλου και Anshba είχαν προηγηθεί με 4-2 και με 5-3, αλλά οι Lohoff και Murray κέρδισαν τα 3 επόμενα games και βρέθηκαν μπροστά με 5-6, 0-30, φτάνοντας δυο πόντους μακριά από το σετ.

Η Βαλεντίνη και η Ρωσίδα συμπαίκτριά της κατάφεραν να υπερασπιστούν το σερβίς τους σ' αυτό το πολύ κρίσιμο game και να στείλουν το σετ στο tie-break, όπου έσβησαν 3 set points και κατάφεραν να επικρατήσουν με 11-9, αξιοποιώντας το 2ο δικό τους set point.

Και στο 2ο σετ έγινε μια συναρπαστική μάχη, με τις Lohoff και Murray να προηγούνται 3 φορές με break, στο 1-0, στο 2-1 και στο 3-2, αλλά τις Γραμματικοπούλου και Anshba να απαντάνε άμεσα όλες τις φορές, ισοφαρίζοντας σε 1-1, 2-2 και 3-3 αντίστοιχα.

Στο 7ο game του σετ κράτησαν για 1η φορά το σερβίς τους για να περάσουν μπροστά με 4-3 οι Γραμματικοπούλου και Anshba, που έκαναν νέο break στο 8ο game και πέρασαν μπροστά με 5-3, σερβίροντας επιτυχώς για τη νίκη στο επόμενο game, έπειτα από 1 ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Θυμίζουμε πως στα μονά του Copa Colsanitas, τουρνουά WTA 250, η Βαλεντίνη έπαιξε στα προκριματικά, όπου κέρδισε την Κολομβιανή Maria Paulina Perez με 6-3, 6-3, αλλά έχασε στον τελευταίο γύρο από την Τουρκάλα Ipek Oz, με 5-7, 4-6.

Απευθείας στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της Μπογκοτά έπαιξε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία όμως ηττήθηκε μετά από δυο κλειστά σετ από την Ιταλίδα Lucrezia Stefanini, με 3-6, 4-6.

Η Βαλεντίνη, η οποία το 2021 είχε μια τρομερή χρονιά στα διπλά φτάνοντας μέχρι τον τελικό στο 250άρι της Λωζάνης και στο 125άρι της Σεούλ, θα παίξει στα προημιτελικά του Copa Colsanitas είτε με τις Beatriz Haddad Maia και Camila Osorio Serrano, είτε με τις Νο.4 του ταμπλό, Elixane Lechemia και Ingrid Neel.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots