WTA
Έχασε μεγάλη ευκαιρία η Σάκκαρη - συνεχίζει το σερί η Jabeur (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 19:52

H Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε μέχρι και με 6-1, 5-2, 30-0, αλλά η Ons Jabeur πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή ανατροπή και πανηγύρισε τη 10η διαδοχική νίκη της στο tour, για να αφήσει εκτός ημιτελικών στη Ρώμη την Ελληνίδα.

Δεν μπόρεσε να σταματήσει το νικηφόρο σερί της Ons Jabeur η Μαρία Σάκκαρη, παρόλο που αγκάλιασε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Μετά από μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία και ένα κάκιστο διάστημα που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει η Σάκκαρη είδε το υπέρ της 6-1, 5-2 να μετατρέπεται σε 6-1, 5-7, 1-6 για τη Jabeur, που πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση για τις "4" καλύτερες της Ρώμης, διατηρώντας ταυτόχρονα "ζωντανό" και το απίθανο σερί της.

Μέχρι το 7ο game του 2ου σετ, όλα έδειχναν πως η Σάκκαρη δεν μπορούσε να χάσει αυτή την πρόκριση, καταφέρνοντας να διατηρήσει μια συνέπεια και μια καλή απόδοση στο παιχνίδι, τη στιγμή που η Jabeur φαινόταν να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ούτε από τη γραμμή του σερβίς δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα η 28χρονη Τυνήσια, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη. Κατάφερε ωστόσο με κάποιο τρόπο να κρατηθεί στο παιχνίδι και όσο περνούσε η ώρα έβρισκε όλο και καλύτερο ρυθμό, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος.

Και η Σάκκαρη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από το σερβίς σήμερα και είχε δεχτεί το πρώτο της break στο 4ο game, όταν ενώ ήταν μπροστά με 6-1, 3-0, είδε την Jabeur να μειώνει σε 3-2.

Κατάφερε να ανακτήσει τη διαφορά του double break και να φτάσει στο 5-2 η Ελληνίδα, που έδειχνε να έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ωστόσο η Jabeur επέστρεψε από το 5-2, 30-0 και έκανε νέο break για να μειώσει σε 5-3.

Στη συνέχεια κράτησε και το σερβίς της για το 5-4, ενώ με νέο break έκανε το 5-5 και επέστρεψε για τα καλά στο ματς. Η Σάκκαρη συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα και με 3ο συνεχόμενο break η Jabeur κατέκτησε το 2ο σετ με 7-5.

Το σκηνικό συνεχίστηκε και στο 3ο σετ, με την Τυνήσια να κάνει το 3-0 πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει 2 break points, αλλά έδειξε για λίγο να έχει ζωή στο ματς, μειώνοντας σε 3-1 και έχοντας ένα break back point για το 3-2.

Σε εκείνο το σημείο η Jabeur στάθηκε στο ύψος της και κράτησε το σερβίς της για το 4-1, μια εξέλιξη κομβική για το υπόλοιπο σετ, με την 28χρονη να "σπάει" ξανά το σερβίς της Σάκκαρη και να φτάνει σ' αυτό το 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 1 λεπτό συνολικού παιχνιδιού.

Η Jabeur, η οποία είχε τους διπλάσιους winners από τη Σάκκαρη (28 έναντι 14), έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες στο tour, παραμένοντας αήττητη σε Μαδρίτη και Ρώμη τις 3 τελευταίες εβδομάδες.

Στον αυριανό ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της τελευταίας σημερινής αναμέτρησης, μεταξύ της Daria Kasatkina και της Jil Teichmann.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots