WTA
Τίτλοι τέλους για τη Monica Puig (vid)

 
Monica Puig
Monica Puig © Zimmer/Giubilo/Llamera
tn team Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 19:41

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Monica Puig, ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής της καριέρας στο τένις, στα 28 της χρόνια.

Όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της, η Puig θα σταματήσει από το tour μετά από μερικά πολύ δύσκολα χρόνια με τραυματισμούς, δεν θα απομακρυνθεί όμως και από το τένις, αφού συνεργάζεται ήδη με κάποιες ακαδημίες, ενώ θα έχει μόνιμη συνεργασία και με το ESPN, όπου εργάζεται ως σχολιάστρια.

"Τα τελευταία 28 χρόνια της ζωής μου, το τένις ήταν μια σταθερά. Μου έδωσε τις πιο ευχάριστες και αλησμόνητες εμπειρίες που θα μπορούσα να ζητήσω. Αλλά κάποιες φορές, τα καλά πράγματα φτάνουν σε ένα τέλος. Σήμερα, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το τένις. Μετά από 3 χρόνια μαχών με τραυματισμούς και 4 εγχειρήσεις, το σώμα μου υπέφερε αρκετά.

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, επειδή θα ήθελα να τερματίσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους, αλλά κάποιες φορές η ζωή κάνει άλλα σχέδια για σένα και πρέπει να ανοίγουμε νέες πόρτες που μας οδηγούν σε συναρπαστικές εμπειρίες. Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω πως θα παραμείνω πολύ ενεργή στον κόσμο του τένις, αφού θα είμαι από δω και πέρα μέλος της οικογένειας του ESPN, όπου θα συμμετέχω και σε πολλά άλλα αθλήματα με τα οποία είμαι παθιασμένη! Επίσης θα έχω και έναν ρόλο συμβούλου για τα νέα παιδιά και τους ανερχόμενους παίκτες, μέσα από προγράμματα και συνεργασίες με ακαδημίες.

Θέλω να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους. Την οικογένειά μου, τη μητέρα μου που ήταν μαζί σ' αυτό το τρελό ταξίδι από την πρώτη μέρα, τον πατέρα μου, τον αδερφό μου, τον αρραβωνιαστικό μου, όλους τους προπονητές μου, τον ατζέντη μου Marijn, την IMG, την WTA, την PRTA, την COPUR, τους χορηγούς μου και φυσικά τους φανς. Χωρίς εσάς παιδιά, δεν θα είχα το κουράγιο να παλέψω για τα όνειρά μου σε καθημερινή βάση", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Puig.

Στη συνέχεια, η 28χρονη Πορτορικανή ευχαρίστησε και την πατρίδα της στα ισπανικά: "Πουέρτο Ρίκο, σε ευχαριστώ για τη στήριξη. Σε ευχαριστώ που ήσουν η δύναμη και το σπίτι μου. Σε ευχαριστώ που μου έφερες τόση χαρά και αγάπη. Το να ακουστεί ο ύμνος μας για πρώτη φορά στην ιστορία με ένα χρυσό μετάλλιο, πάντα θα είναι η πιο όμορφη ανάμνηση της ζωής και της καριέρας μου."

"Σε ευχαριστώ τένις. Ήσουν τα πάντα. Σου χρωστάω τη ζωή μου", κλείνει την ανακοίνωσή της η Puig.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Monica Puig (@monicaace93)

Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή της Puig ήταν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όταν έγινε μάλιστα η πρώτη εκπρόσωπος του Πουέρτο Ρίκο που ανέβηκε στο 1ο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία της χώρας. Όπως είναι φυσικό, αυτή η επιτυχία την καθιέρωσε σε μια σύγχρονη ηρωίδα στην πατρίδα της.

Κέρδισε ακόμα έναν τίτλο στο WTA Tour, το 250άρι Internationaux de Strasbourg στο Στρασβούργο της Γαλλίας, ενώ έπαιξε και σε δυο ακόμα τελικούς, στο 500άρι του Σίδνεϊ και στο 250άρι του Λουξεμβούργου. Το career high της ήταν το Νο.27 του κόσμου, όπου έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Δυστυχώς τα τελευταία 4 χρόνια οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές για την Puig, που υποβλήθηκε σε 4 χειρουργικές επεμβάσεις, σε αγκώνα και ώμο, κάνοντας την τελευταία της απόπειρα να επιστρέψει στο tour νωρίτερα αυτή τη χρονιά στο χώμα, αλλά χωρίς επιτυχία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots