WTA
Brenda Fruhvirtova: Η νεότερη όλων των εποχών με 5 επαγγελματικούς τίτλους

 
Brenda Fruhvirtova: Η νεότερη όλων των εποχών με 5 επαγγελματικούς τίτλους
tn team Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 - 12:13

Σε ένα νέο σπουδαίο ρεκόρ έφτασε η Brenda Fruhvirtova, που στα 15 της χρόνια έγινε η νεότερη παίκτρια όλων των εποχών, που έχει κατακτήσει 5 επαγγελματικούς τίτλους στην καριέρα της!

Η εξαιρετικά ταλαντούχα Τσέχα τενίστρια, είχε ηλικία 15 ετών, 4 μηνών και 21 ημερών την Κυριακή, όταν σήκωνε στον ουρανό του Mogyorod της Ουγγαρίας το 5ο τρόπαιο της καριέρας της σε ITF Pro τουρνουά. Δεν θα μπορούσε να το κάνει με πιο εμφατικό τρόπο μάλιστα, αφού στον τελικό του Open Teniszvolgy Kupa των 25.000 δολαρίων, συνέτριψε τη Γερμανίδα Luisa Meyer auf der Heide με 6-0, 6-0.

Αυτός ήταν ο 3ος διαδοχικός τίτλος για την Fruhvirtova, που γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 2007, μετά από τα 25άρια του Klosters στην Ελβετία και του Danderyd στη Σουηδία, φτάνοντας παράλληλα και τις 15 διαδοχικές νίκες σε διοργανώσεις 25.000 δολαρίων της ITF.

Αυτή τη χρονιά και συγκεκριμένα μέσα στον Φεβρουάριο, είχε κερδίσει και τους άλλους 2 τίτλους της, που ήταν δυο συνεχόμενα τουρνουά επίσης 25.000 δολαρίων, στο Τουκουμάν της Αργεντινής.

Δεν ήταν η νεότερη 14χρονη που είχε κερδίσει επαγγελματικό τίτλο, αφού το είχαν καταφέρει νωρίτερα από εκείνη οι Anna Kournikova και Justine Henin, τώρα όμως είναι η νεότερη 15χρονη που έχει 5 επαγγελματικούς τίτλους στο ενεργητικό της. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Su-wei Hsieh, που είχε φτάσει στους 5 τίτλους όταν ήταν 15 ετών, 8 μηνών και 14 ημερών, αρκετά αργότερα δηλαδή από τη Fruhvirtova.

Μόνο δυο άλλες παίκτριες είχαν κατακτήσει 5 τίτλους πριν γίνουν 16 ετών, οι Daria Lopatetska (15 ετών, 10 μηνών, 24 ημερών) και η Latisha Chan (15 ετών, 8 μηνών, 30 ημερών). Καμιά παίκτρια δεν έχει κερδίσει 6 τίτλους πριν τα 16α γενέθλιά της στην ιστορία, κάτι που θα έχει αρκετό χρόνο για να πετύχει η Fruhvirtova, η οποία βρίσκεται ήδη στο Νο.271 της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχώς ανεβαίνει.

Δεν αποκλείται να το έχει πετύχει ήδη στο τέλος της εβδομάδας, αφού μπήκε και στο 25άρι του Braunschweig της Γερμανίας αυτή την εβδομάδα, όπου θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο της σερί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots