WTA
Σημαντικό βήμα για το Τέξας η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Daniele Combi / sportphotography.it
tn team Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 - 8:09

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στο WTA Finals του Τέξας, μετά και την πορεία της μέχρι τον τελικό της Πάρμας.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ήταν ημιφιναλίστ πέρσι στο WTA Finals, μπορεί να μην κέρδισε το τρόπαιο στην Πάρμα, με την πορεία της όμως μέχρι τον τελικό κέρδισε 179 βαθμούς και έκανε σημαντικό βήμα για τη 2η διαδοχική πρόκρισή της στο τουρνουά.

Με τη Simona Halep να μένει εκτός, η Σάκκαρη πέρασε ήδη στην 8η θέση του Race για το Fort Worth του Τέξας, όπου θα φιλοξενηθεί αυτή τη χρονιά το WTA Finals.

Θυμίζουμε πως έχουν προκριθεί και μαθηματικά στο Finals οι Iga Swiatek και Ons Jabeur, με 6 θέσεις να μένουν ακόμα ανοιχτές. Στο Νο.3 του Race είναι αυτή τη στιγμή η Jessica Pegula, στο Νο.4 η Coco Gauff, στο Νο.5 η Caroline Garcia, στο Νο.6 η Aryna Sabalenka και στο Νο.7 η Daria Kasatkina.

Η Σάκκαρη πέρασε στο Νο.8, κερδίζοντας μια θέση, έχοντας μια απόσταση περίπου 300 βαθμών από την πρώτη 5άδα.

Η μάχη ωστόσο δεν έχει τελειώσει και ακόμα όλα είναι ανοιχτά, καθώς και οι παίκτριες που είναι κάτω από τη Σάκκαρη βρίσκονται πολυ κοντά της σε βαθμούς. Η Veronika Kudermetova έχει μόλις 40 βαθμούς λιγότερους από την Ελληνίδα, ενώ 230 βαθμούς λιγότερους έχει η Belinda Bencic και 273 λιγότερους έχει η Paula Badosa.

Τρεις εβδομάδες απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν. Αυτή την εβδομάδα η Σάκκαρη θα αγωνιστεί στο 500άρι της Οστράβας. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το 500άρι του Σαν Ντιέγκο, όπου δεν έχει δηλώσει συμμετοχή η Σάκκαρη, αλλά μπορεί αν χρειαστεί να διεκδικήσει κάποια wild card, ενώ σε 2 εβδομάδες θα γίνει το 1000άρι στη Γουαδαλαχάρα, που θα κρίνει τα πάντα.

Η κατάταξη του Race

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots