WTA
Στο Νο.2 η Sabalenka, Top 10 η Rybakina

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 - 9:49

H Aryna Sabalenka ανέβηκε και επίσημα σήμερα στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ νέο μέλος του Top 10 είναι η Elena Rybakina. Έχασε μια θέση η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται στο Νο.7. Η παγκόσμια κατάταξη της WTA μετά την Αυστραλία.

Η μεγάλη κερδισμένη αυτής της εβδομάδας στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και η καλύτερη παίκτρια για τον πρώτο μήνα της σεζόν, Aryna Sabalenka, κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.2 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high της.

Η Sabalenka δεν κατέκτησε μόνο το πρώτο της Grand Slam το περασμένο Σάββατο, αλλά είχε κερδίσει και το 500άρι της Αδελαΐδας 3 εβδομάδες πριν, ολοκληρώνοντας αήττητη το αυστραλιανό tour, με μόνο ένα χαμένο σετ σε 11 αναμετρήσεις!

Ακόμα η απόστασή της είναι πολύ μεγάλη από το Νο.1, αφού εκεί μένει με ασφάλεια η Iga Swiatek, που έχει 4.385 βαθμούς περισσότερους. Η Λευκορωσίδα όμως, όπως και η Rybakina (που κέρδισε την Swiatek), απέδειξαν τις προηγούμενες εβδομάδες πως μπορεί να υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός αυτή τη σεζόν.

Εξαιτίας της ανόδου της Sabalenka, έχασαν από μια θέση οι Ons Jabeur, Jessica Pegula και Caroline Garcia, στο Νο.3, στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα. Στο Νο.6 ανέβηκε η Coco Gauff, που κέρδισε μια θέση.

Τη θέση αυτή έχασε η Μαρία Σάκκαρη, που υποχώρησε στο Νο.7 του κόσμου, έχοντας μόλις 181 βαθμούς λιγότερους από τη 18χρονη Αμερικανίδα.

Σταθερή στο Νο.8 έμεινε η Daria Kasatkina, ενώ στο Νο.9 ανέβηκε η Belinda Bencic, που κέρδισε μια θέση.

Πίσω της, νέο μέλος στο Top 10 είναι η Elena Rybakina, η οποία ήταν φιναλίστ στη Μελβούρνη και άφησε πίσω της 15 θέσεις, ενώ βελτίωσε κατά 2 θέσεις το προηγούμενο career high της. Θυμίζουμε πως η 23χρονη Καζάκα κατέκτησε ένα Wimbledon που δεν είχε βαθμούς το περσινό καλοκαίρι, επομένως θα μπορούσε με αυτούς τους 2.000 βαθμούς να βρισκόταν σήμερα στο Νο.5 του κόσμου.

Σημαντική άνοδο και για τη Jelena Ostapenko, που τους τελευταίους μήνες είναι πολύ σταθερή και μετά την πορεία της μέχρι την 8άδα του Australian Open κέρδισε 5 θέσεις, για να ανεβεί στο Νο.12. 8 θέσεις άφησε πίσω της η Victoria Azarenka, που ανέβηκε στο Νο.16, ενώ πίσω της έκανε νέο career high  Ekaterina Alexandrova, που ανέβηκε στο Νο.17.

Δυο παίκτριες ακόμα βελτίωσαν τα προσωπικά τους ρεκόρ στο Top 50. Η Magda Linette, η οποία έπαιξε στον πρώτο της major ημιτελικό και από το Νο.45 ανέβηκε στο Νο.22 του κόσμου - στην πρώτη της είσοδο στο Top 30, καθώς και η Anhelina Kalinina, που κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.31 για 1η φορά.

Career high και για την 17χρονη μόλις Linda Fruhvirtova, που κέρδισε 31 θέσεις και βρίσκεται μια ανάσα από το Top 50, στο Νο.51, αλλά και για την Claire Liu, που άφησε πίσω της 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.52. Τέλος, 33 θέσεις κέρδισε η Lin Zhu, που επίσης είχε νέο career high στο Νο.54.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots