WTA
Πήρε ρεβάνς και μπήκε 4άδα η Σάκκαρη! (vids)

 
Πήρε ρεβάνς και μπήκε 4άδα η Σάκκαρη! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 21:44

Η Μαρία Σάκκαρη έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε απέναντι στην Donna Vekic, την κέρδισε με 2-0 σετ κάνοντας ένα ακόμα πολύ καλό ματς στο Linz της Αυστρίας και προκρίθηκε στους αυριανούς ημιτελικούς του Upper Austria Ladies Linz.

Έναν πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και σήμερα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Donna Vekic με 6-3, 7-6 (8) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Upper Austria Ladies Linz, συνεχίζοντας χωρίς χαμένο σετ το εντυπωσιακό της ντεμπούτο στο αυστριακό τουρνουά.

Η Σάκκαρη είχε χάσει τις 3 τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Vekic, όμως το άλλαξε αυτό σήμερα, συνεχίζοντας την εξαιρετική εβδομάδα στο Linz της Αυστρίας.

Η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, Νο.7 στον κόσμο και Νο.1 στο ταμπλό, έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game της και ολοκλήρωσε το σετ στο 9ο game.

Το 2ο σετ ήταν πολύ πιο κλειστό, με την Vekic να ανεβάζει το επίπεδό της και τις δυο παίκτριες να δίνουν μεγάλη μάχη. Η Σάκκαρη και πάλι έδειχνε να ελέγχει αρχικά, έχασε όμως δυο φορές το πάνω χέρι, από το 2-0 και από το 5-3.

Τη δεύτερη φορά μάλιστα που ήταν πάνω με break, έχασε και ένα match point στο σερβίς της, στο 5-4, 40-30, με την Vekic να κάνει το break αργότερα και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Αφού έσβησε και 3 break points, η Κροάτισσα κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5. Με ένα εύκολο κράτημα σερβίς η Σάκκαρη έστειλε το σετ στο tie-break, όπου η Vekic είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, αφού έφτασε σε τριπλό set point στο 6-3.

Η Σάκκαρη έμεινε εκεί και κατάφερε να σβήσει 4 set points συνολικά, για να ισοφαρίσει σε 6-6 και 7-7, για κερδίσει τελικά το tie-break με 10-8, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι στο 3ο της match point, έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Σάκκαρη σε 8 αναμετρήσεις με τη Vekic (3-5), με την Ελληνίδα να ολοκληρώνει το παιχνίδι σήμερα με 27 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη. Στους 30 winners σταμάτησε η Vekic, η οποία είχε και 31 αβίαστα λάθη.

Αύριο, για τα ημιτελικά του 250αριού του Linz, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Petra Martic και Clara Tauson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots