WTA
Tsurenko: "Γι' αυτό δεν έπαιξα με την Sabalenka"

 
Tsurenko: "Γι' αυτό δεν έπαιξα με την Sabalenka"
tn team Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 15:29

Τελικά ο λόγος για τον οποίο η Lesia Tsurenko δεν κατέβηκε στον αγώνα με την Aryna Sabalenka για το Indian Wells, είχε να κάνει με τον πόλεμο, όπως αποκάλυψε η ίδια η Ουκρανή τενίστρια.

Χθες, η Tsurenko πήρε την απόφαση να μην κατεβεί στον αγώνα της με την Sabalenka για τον 3ο γύρο του Indian Wells, αποσύροντας τη συμμετοχή της μόλις λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη.

Ήταν μια απόφαση που συζητήθηκε αρκετά στα social media, με την 33χρονη Ουκρανή να επικαλείται "προσωπικούς λόγους" στο γραφείο του διαιτητή, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως αυτό ήταν το 8ο τουρνουά στα 15 τελευταία της, στο οποίο αποχωρεί είτε με απόσυρση, είτε με εγκατάλειψη.

Αν και, όπως γράψαμε, τον τελευταίο χρόνο η Tsurenko έχει αντιμετωπίσει αρκετές παίκτριες από τη Ρωσία, στην πραγματικότητα ο λόγος της χθεσινής της απόφασης είχε να κάνει με τον πόλεμο, όπως αποκάλυψε η ίδια σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στο BTU.

Όπως εξήγησε, είχε πρόσφατα μια συζήτηση με τον ισχυρό άνδρα της WTA, Steve Simon, που της δημιούργησε έντονους προβληματισμούς: "Πριν λίγες μέρες είχα μια συζητήση με τον διευθυντή της WTA, Steve Simon, και με σόκαραν τα όσα άκουσα. Μου είπε πως εκείνος δεν υποστηρίζει τον πόλεμο, αλλά αν κάποιοι παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσίδα τον υποστηρίζουν, τότε είναι οι απόψεις τους και οι απόψεις των άλλων δεν θα έπρεπε να με απασχολούν. Την ίδια στιγμή, μου είπε πως αν ήταν στη θέση μου και του συνέβαινε αυτό, θα ένιωθε απαίσια."

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του πως οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα επιστρέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στο τένις. Επίσης είπε πως δεν παραβιάζονται οι αρχές της ευγενούς άμιλλας των Ολυμπιακών Αγώνων, πως όλοι είναι ίσοι και θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν εκεί. Όταν τον ρώτησα αν καταλάβαινε τι μου έλεγε, την ώρα που υπάρχει ενεργή επιθετικότητα από τα ρωσικά στρατεύματα στην πατρίδα μου, μου είπε πως το καταλάβαινε και πως απλά έλεγε την άποψή του."

Όπως ανέφερε, η Tsurenko από τον αγώνα της με την Donna Vekic στο Indian Wells άρχισε να τα σκέφτεται πιο έντονα όλα αυτά, γνωρίζοντας πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την Sabalenka από τη Λευκορωσία. Παρότι είχε βγει για ζέσταμα 2 ώρες πριν τον αγώνα, τελικά δεν βγήκε στο court για να αγωνιστεί.

"Αυτή η συζήτηση με σόκαρε, ήδη το σκεφτόμουν από τον προηγούμενο αγώνα μου και όταν ήρθε η ώρα να βγω στο court σήμερα για να παίξω, απλά έπαθα κρίση πανικού και δεν μπορούσα να βγω εκεί έξω. Ελπίζω να μπορέσω να το ξεπεράσω και να είμαι καλύτερα προετοιμασμένη για το επόμενο τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots