WTA
Η μυστήρια αποχώρηση της Tsurenko, στον αγώνα με την Sabalenka

 
Η μυστήρια αποχώρηση της Tsurenko, στον αγώνα με την Sabalenka
© 2023 Thailand Open presented by E@
tn team Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 - 9:18

H Lesia Tsurenko από την Ουκρανία, αποσύρθηκε από το Indian Wells λίγα λεπτά πριν την αναμέτρησή της με την Λευκορωσίδα Aryna Sabalenka, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι φίλοι του τένις που περίμεναν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Aryna Sabalenka με τη Lesia Tsurenko στο Stadium 1 του Indian Wells Tennis Garden, καθώς η 33χρονη Ουκρανή απέσυρε τη συμμετοχή της μόλις λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη.

Η Tsurenko είχε βγει για ζέσταμα 2 ώρες πριν από τον αγώνα και έκανε μερικά σερβίς, ενώ η επίσημη αιτιολογία της αποχώρησής της, όπως καταχωρήθηκε και στο γραφείο του διαιτητή, ήταν "προσωπικοί λόγοι".

Γι' αυτό το λόγο ακολούθησαν και πολλά δημοσιεύματα, που είχαν να κάνουν και με τις χώρες που εκπροσωπούν οι δυο παίκτριες.

Στην πραγματικότητα, η Tsurenko δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα να αντιμετωπίσει παίκτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τον τελευταίο χρόνο, από την έναρξη του πολέμου δηλαδή, έχει αντιμετωπίσει ήδη τις Anna Kalinskaya, Anna Blinkova, Ekaterina Alexandrova, Kamilla Rakhimova και Vera Zvonareva.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από την κίνηση της Tsurenko. Στα τελευταία 15 τουρνουά που έχει λάβει μέρος, από τον περσινό Απρίλιο μέχρι τώρα, η Ουκρανή έχει αποσυρθεί ή εγκαταλείψει 8 φορές!

Πιο πρόσφατο ήταν το περιστατικό στο Μοντερέι, όπου εγκατέλειψε την αναμέτρησή της με την Donna Vekic στο 6-2, 0-5. Αυτή την εβδομάδα οι δυο παίκτριες μάλιστα έπαιξαν ξανά για το Indian Wells, όπου η Tsurenko μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και κέρδισε την Κροάτισσα με 2-6, 6-2, 6-2, δείχνοντας πως δεν είχε κάτι σοβαρό στην αναμέτρησή της με τη Vekic. Η Κροάτισσα, εμφανώς εκνευρισμένη με την Tsurenko, αρνήθηκε να της δώσει το χέρι μετά το ματς στο Indian Wells.

Στον 4ο γύρο του τουρνουά της Καλιφόρνιας, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Barbora Krejcikova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots